Престъплението Златен век продължава. Това написа в социалната мрежа Фейсбук

...
Престъплението Златен век продължава. Това написа в социалната мрежа Фейсбук
Коментари Харесай

Кметът на столичния район Лозенец иска спиране на строежа на небостъргача Златен век

Престъплението " Златен век " продължава. Това написа в обществената мрежа Facebook кметът на регион " Лозенец ", Константин Павлов , по отношение на развиването по проблема " Златен век ". В няколко точки Павлов упорства началникът на ДНСК да апелира решение на Административния съд и въпросът да бъде решен.

На 6 ноември 2020 година Административният съд на София-град (АССГ) още веднъж анулира заповедта на началника на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК ) за прекъсване на градежа на небостъргача " Златен век ". Не се сюрпризирам, защото заповедта за прекъсване на градежа имаше своите недостатъци и явно беше издадена по-скоро с цел да се успокоят жителите, а не с цел да се реши казуса със скандалния градеж, написа районният кмет.

По думите му, от 17 ноември 2019 година до 16 ноември 2020 година той е чакал началника на ДНСК да извърши задължението си и да се произнесе по законността на градежа.
 ДНСК да спре дефинитивно
ДНСК да спре дефинитивно " Златен век " настояха от ИК " Лозенец "

Настояват и за оставката на Иван Несторов

След влизане в действие на Общия организационен проект на Столична община през 2007 година и загубата на правно деяние на разрешението за градеж, за обекта са налице всички законови предпоставки за изменение на настоящия обстоен организационен проект за определяне оптималната позволена височина на застрояване от 26 м (или най-много осем етажа).

Въпреки че сегашните министър на районното развиване (Петя Аврамова), кмет (Йорданка Фандъкова) и основен проектант (Здравко Здравков) на Столична община още напролет на 2019 година обявиха, че обектът няма настоящо позволение за градеж, управлението на общината отхвърля да открие процедура за изменение на настоящия проект, написа кметът на " Лозенец ".
 Върховен административен съд забрани градежа на
Върховен административен съд забрани градежа на " Златен век " и върна делото за преразглеждане

Спроед магистратите първоинстанционният съд е позволил основни нарушавания

Тъй като до в този момент не е получил отговор на искане за изменение на проекта, нито общински съветници от " Демократична България " са получили отговор, Константин Павлов упорства:
Да престанат опитите на началника на ДНСК, на кмета и на основния проектант на Столична община да се крият един зад различен и зад претекстовете на невлезли в действие правосъдни решения. Началникът на Решение № 6123 от 06.11.2020 година по адм.д. № 6376/2020 година на Административен съд София-град пред Върховния административен съд . Началникът на ДНСК да извърши задължението си по закон и да се произнесе по законността на осъщественото строителство на обект " Златен век " след 19.11.2017 година - датата, на която разрешението за градеж е изгубило правно деяние. Главният проектант на Столична община да открие произвеждане за разработване и одобрение на план за изменение на настоящия обстоен организационен проект по реда на член 135, алинея 5 от Закон за устройство на територията на съображение член 134, алинея 1, т. 1 по отношение на алинея 2 от Закон за устройство на територията за привеждането му в сходство с предвижданията на Общия организационен проект на общината с оптималната височина на застрояване от 26 м.
Мотивът на районния кмет на " Лозенец " е отбрана на публичния интерес.

Припомняме, на 6 април 2019 година от " Артекс " изпратиха позиция до медиите, в която обявиха, че, съобразявайки се с Бойко Борисов.

ДНСК направи 2 инспекции и първичните констатации бяха, че .

Това стана мотив за на столичани. Недоволството беше ориентирано към шефа на ДНСК арх. Иван Несторов, като .

Строителната компания стана обект на .
 ДНСК да апелира повторната анулация на прекъсването на градежа на
ДНСК да апелира повторната анулация на прекъсването на градежа на " Златен век "

За ИК " Лозенец " решението на съда е унизително за правосъдната система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР