Престанете да се опитвате да си глътнете корема и да

...
Престанете да се опитвате да си глътнете корема и да
Коментари Харесай

Плосък корем на всяка възраст? Напълно възможно с лесен план в 3 стъпки

Престанете да се пробвате да си глътнете корема и да се оплаквате, че го ненавиждате. Предлагаме ви елементарен проект с три стъпки за смяна. Вижте по какъв начин да стане.
 Стъпка 1. Фитнес проект  Предлагаме ви къса седмична стратегия: понеделник, четвъртък и неделя – 30-45 минути кардио (аеробни) извършения с умерено натоварване; вторник и събота – подготовка за укрепване на всички групи мускули, като вършиме 2-3 комбинации и ги повтаряте 10-12 пъти всяка; сряда и петък – 20-30 минути интензивни кардио извършения, разграничени на шпации (30 секунди бързо, последвани от 1-3 минути умерено темпо) и при нужда с почивки сред тях.
 
Целта е да изгорите калориите, които биха се натрупали като мазнини в коремната област.
 

Постига се най-добре с кардио тренировки (бързо вървене, джогинг, каране на велоергометър, колело), които ви карат да се потите щедро, сърцето ви да „ препуска “ и пулсът ви да се учести (разбира се, с мярка).

 

 

Затова и интензивността се редува – три дни умерено натоварване и два дни по-усилено, само че на шпации.

 
Другата задача е да извършите мускули.
Затова са нужни силовите извършения два пъти седмично за струпване на мускулна маса. Когато сте в добра физическа форма, метаболизмът ви е бърз и горите сполучливо мазнините.

 

 1. Фитнес проект

 
Стъпка 2. Правилен режим на хранене
Осигурете си задоволително протеини в менюто, с цел да предотвратите загубата на мускулна маса с напредването на възрастта. Препоръката е 30% от калориите, които получавате с дневното си меню, да идват от богати на белтъчини артикули като риба, пиле и яйца (без жълтъка). 

Приемайте още 25-30% от общите калории за деня от мононенаситени мастни киселини, наричани положителни мазнини. За задачата хапвайте ядки (без фъстъци), маслини, авокадо, употребявайте зехтин вместо друго растително олио.

 

 

Фибрите са също потребни субстанции, които пазят от нежеланите тлъстинки в коремната област. Увеличете приема им най-малко до 25 г дневно – от пълнозърнест самун, кафяв ориз, черен фасул, нахут, овесена каша, сурови плодове и зеленчуци.

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР