Пресслужбата на съда припомня, че на 31 януари миналата година

...
Пресслужбата на съда припомня, че на 31 януари миналата година
Коментари Харесай

Апелативният съд във Варна замени ареста на подсъдим за грабеж с подписка


Пресслужбата на съда напомня, че на 31 януари предходната година в Игнатиево, в съучастничество с Благовест А. той лишил от майка и щерка бижута и пари на стойност над 6 300 лева Двамата използвали мощ и закани по отношение на дъщерята, като похищението било осъществено в дома на дамите. На 29 януари тази година Окръжният съд е осъдил Стелан на отнемане от независимост за период от 2 години и той се намира във варненския затвор. Присъдата не е влезнала в действие, тъй като е протестирана и обжалвана пред въззивната инстанция. Заради изключителното състояние началото на делото пред Апелативния съд беше отсрочено, само че след анулацията на ограниченията, съвещанието бе планувано за петък, 5 юни.

Днес състав на съда почете настояването на подсъдимия за смяна на мярката за неотклонение, поради настъпило ново събитие: влезнала е в действие присъда, постановена от Специализирания углавен съд. Според този правосъден акт, изправеният на съд ще изтърпи наказване 1 година отнемане от независимост за принадлежност към незаконна група, основана за наркоразпространение.

Според юриста на Стелан, задържането му под стража е спънка пред действителното изтърпяване на наложеното наказване, което е погрешно.

Представителят на Апелативната прокуратура се съгласи, че молбата е основателна.

Определението на Апелативен съд - Варна, съгласно което подсъдимият за обир, осъществен в съучастничество и с приложимост на мощ Стелан П. ще търпи мярка " подписка “ е дефинитивно.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР