Пресслужбата на правителството публикува във вторник бяла книга Правна рамка

...
Пресслужбата на правителството публикува във вторник бяла книга Правна рамка
Коментари Харесай

Правителството публикува бяла книга „Правна рамка и мерки на Китай за борба с тероризма“

Пресслужбата на държавното управление разгласява във вторник бяла книга „ Правна рамка и ограничения на Китай за битка с тероризма “.

В нея се показва, че „ тероризмът е общ зложелател на човечеството, сериозна опасност за интернационалния мир и сигурност и съставлява предизвикателство за всички страни, заради което всички членове на интернационалната общественост споделят отговорност за битка с него “.

„ Като жертва на тероризъм Китай от дълго време е изправен пред тази действителна опасност и постоянно е отдавал огромно значение на учредените на закона старания за битка с сходни актове и е натрупал опит посредством подписване или присъединение към интернационалните конвенции и контракти и изменение и възстановяване на наказателното право “, се споделя още в документа.

„ През годините Китай формулира антитерористична тактика, която дава отговор на действителностите в страната, сътвори правна рамка, предизвиква прецизното, независимо, учредено на процедури правоприлагане и подсигурява заслужено правосъдие и ефикасна отбрана на човешките права “, написа в бялата книга.

„ Подходите за битка с тероризма, които пазят общочовешките полезности, дават отговор на нормите и правилата на Организация на обединените нации и на характерните национални условия и правни институти, са част от световните старания за справяне с терористична активност според върховенството на закона. Поддържайки визията за общественост на споделена орис, Китай е подготвен да работи в тясно съдействие с други страни, с цел да прокара идеята за битка с тероризма като част от световното ръководство “, се показва в документа.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР