Пресслужбата на основателя на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин

...
Пресслужбата на основателя на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин
Коментари Харесай

След бой с руски военни: наемници на "Вагнер" задържали пиян подполковник

Пресслужбата на създателя на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин доклад на бригаден пълководец, съгласно който бойци на организацията се сбили с военнослужещи от постоянните въоръжени сили в средата на май и даже бил арестуван подполковник " в положение на алкохолно замайване ".

Новата обява, в която като миг на събитията се показва 17 май, следва нови мнения на Пригожин в хода на продължаващата месеци наред словесна битка с Министерството на защитата. В петък предприемачът съобщи, че представители на министерството даже минирали пътища, употребявани от бойците в хода на изтеглянето от източноукраинския Бахмут.

Силите на " Вагнер " оповестиха, че са овладели града, на 20 май, както и че ще го предадат на военните. Дни преди тези вести, на 17 май, инженерно-сапьорната рота на " Вагнер " почнала да разминира пътищата към града, само че попаднала под обстрел от позиции на постоянните въоръжени сили. Стигнало се до сдърпване ( " ограничения за преустановяване на експанзията " ) и задържане на " група военнослужещи ", ръководена от командира на 72-ра мотострелкова бригада.

Тъкмо той е разказан като подполковник " в положение на алкохолно опияниение ". В видеоклип от службата мъжът се назовава подполковник Роман Веневитин и, запитан какво е направил, изяснява: " Обстрелях кола на ЧВК " Вагнер ". " Мотивира се с " персонална злост " ; групата му била от десетина души. " Има ли място персоналната злост на война ", пита го гласът зад кадър. Отговаря: " Не. " На въпроса по какъв начин могат да се опишат дейностите му, отвръща: " Виновен. "

 С апел за готовност и смъртно наказване Пригожин изненадващо обиколи Русия С апел за готовност и смъртно наказване Пригожин изненадващо обиколи Русия

Според съветски канал в " Телеграм " военнослужещ на име Роман Веневитин е от наставнически права за ръководене на автовобил в положение на замайване.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР