Пресслужбата на Окръжен съд – Варна припомня, че искането за

...
Пресслужбата на Окръжен съд – Варна припомня, че искането за
Коментари Харесай

Съдът пусна у дома Григор, поръчал убийството на диджей Теди


Пресслужбата на Окръжен съд – Варна напомня, че настояването за смяна на мярка за неотклонение се преглежда близо 2 месеца и половина след първичния арест, избран по отношение на Григор К. на 13.08.2019г.

Срещу него се води следствие за обезпечение на убийството на варненския дисководещ Тодор Т. Според обвиняването закононарушението е осъществено в съучастничество на 26 февруари 2015 година, когато диджеят бил причакан пред дома си и намушкан смъртоносно. Като причинител прокуратурата сочи 50-годишния Константин Б., който е в ареста с определение на Варненски областен съд от 19.07.2019г.

Адвокатът на Григор К. изиска от съда по- лека мярка за неотклонение - " домакински арест “, акцентирайки че мъжът е съдействал на проверяващите органи и макар, че от много време е знаел за предявеното обвиняване, не направил опит да се укрие. Защитата посочи също, че с обвинения не се правят процесуални-следствени дейности, а той е индивидът, който се грижи за болен родственик и малолетно дете. Освен това в досъдебното произвеждане липсвали безапелационни доказателства, които директно да го уличават, като гарант на закононарушението.

След като се срещна с наличните доказателства, Варненският областен съд откри, че няма смяна в мнението му във връзка с обоснованото съмнение за съпричастието на Григор К. към закононарушението, за което е притеглен като обвинен. На последващо място не бяха споделени изказванията на отбраната, че с обвинения не се работи по досъдебното произвеждане, защото бяха пр  едставени доказателства за предоставено правене на няколко експертизи. Съдебният състав реши, че поради процесуалното държание на Григор К. няма индикации той да се укрие. Реална обаче остава заплахата да извърши закононарушение, като влияе на очевидци, откакто персонално е осведомен с материалите по делото. Пред съда бяха показани доказателства подкрепящи изказванията на отбрана, че обвиненият е зает с грижа за роднини. Ето за какво и съдът откакто реши всички критерии за установяване на мярката за неотклонение, счете към сегашния миг определянето на мярка " домакински арест “ като най- подобаваща и би могла да обезпечи в задоволителна степен задачите на досъдебното произвеждане.  

Определението на Окръжен съд – Варна може да се стачкува пред Апелативен съд Варна, като в този случай делото се насрочва за 12.11.2019г.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР