>Пресслужбата на Апелативен съд припомня, че при условията на съкратено

...
>Пресслужбата на Апелативен съд припомня, че при условията на съкратено
Коментари Харесай

Обжалват 10-годишна присъда за опит за убийство в Балчик

> Пресслужбата на Апелативен съд напомня, че при изискванията на кратко правосъдно разследване, признание на виновността и на обстоятелствата, посочени в обвинителния акт, на 7 юли тази година Оценка за съвместимост - Добрич призна виновността на Стефанов по тази причина, че на 16 януари 2016 година към 15.30 часа в Балчик, с нож е направил опит да убие своя съгражданин Ивайло Г. Деянието е останало незавършено по независещи от него аргументи. Пострадалият е оживял само заради навременната и висококвалифицирана лекарска помощ, оказана му МБАЛ «Св.Анна» във Варна.

Първоначално избраното наказване от 15 години " отнемане от независимост е било редуцирано с една трета - до 10 години затвор. Първата правосъдна инстанция е признала виновността на подсъдимия и за други две действия - заличаване на движимости, за което той е получил 1 година " отнемане от независимост. Съдът в Добрич е определил Стоян Стефанов да търпи по-тежкото от двете санкции - 10 години затвор при първичен непоколебим режим и 50 000 лв. обезщетение на потърпевшия мъж.

До тежкия случай се стигнало след двудневен запой и няколко литра ракия, погълната в компания. Прокуратурата напомни през днешния ден, че събраните в хода на следствието свидетелства сочат, че след приложимост на алкохол подсъдимият ставал доста нападателен. Часове преди да наръга в гръдния панер своя съгражданин и без никакъв мотив той срязал с нож гума на автомобила на своя съседка, а по-късно и на градски рейс. Агресията по отношение на Ивайло Г., който е бил негов посетител се отключила след огромно количество изпита ракия и спор, зародил сред двамата.
Защитата на Стоянов смята, че правните заключения на Оценка за съвместимост - Добрич, които дават превес на отегчаващите виновността условия не са обосновани и моли въззивния съд за наказване, което след редукцията да бъде в размер на 7 години " отнемане от независимост ", както и да бъде понижен размерът на присъденото обезщетение.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в открития от закона 30 дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР