>Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че Рафет Б.

...
>Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че Рафет Б.
Коментари Харесай

И Варненският апелативен съд отказа да измени мярката на Рафет

>
Пресслужбата на Апелативен съд – Варна напомня, че Рафет Б. е в ареста от 25 април тази година с определение на Окръжен съд – Варна. Той е притеглен като обвинен по тази причина, че имал близо 5 грама хероин и повече от това количество амфетаминопроизводни, разпределени в почти 300 дози, предопределени за разпространяване. Три месеца по-късно първата правосъдна инстанция е намерила съображение да промени мярката на Рафет от " задържане под стража “ в " домакински арест “. Основанията за това са били влошеното здравословно положение на брачната половинка му и нуждата от грижа за двете им деца.

Днес, съставът на Варненския апелативен съд остави без почитание жалбата на обвинения, който моли съда за още по-лека мярка за процесуална насила, с цел да има опция да работи и да се грижи за брачната половинка и за децата си. Втората правосъдна инстанция още веднъж подложи на преценка високата социална заплаха на действието, за което Рафет е притеглен като обвинен. Голямото количество неразрешени от закона субстанции, типът на незаконната активност и строгата глоба на закона водят и този съд до извода, че в случай че търпи по-лека мярка мъжът може да извърши закононарушение, да се укрие и да осуети наказателната принуда против себе си.

Определението, с което Апелативен съд – Варна удостовери втората по-тежест мярка за процесуална насила – " домакински арест “, по отношение на Рафет Б., разследван за владеене на огромно количество наркотични субстанции, предопределени за наркопазара е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР