Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков каза на 24 април,

...
Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков каза на 24 април,
Коментари Харесай

Кремъл заплашва да разшири „санитарната зона в Украйна заради доставките на ATACMS

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков сподели на 24 април, че Русия ще би трябвало да избута украинските войски още по-навътре в страната, като по този метод разшири по този начин наречената „ санитарна зона “. Този ход се дължи на доставката на ракети ATACMS с огромен обхват, които Съединените щати може да дават на Украйна.  

По време на брифинга на представителя на Кремъл беше напомнено, че на фона на евентуалните доставки на ракети ATACMS за украинските въоръжени сили неведнъж се споделяше, че колкото повече оръжия с огромен обхват имат украинските въоръжени сили, толкоз повече Русия ще разширява „ буферната зона ”, съобщава Ройтерс.

„ Да, нищо не се трансформира в това отношение “, отговори Песков.

В същото време, както нормално, Песков не пропусна да добави, че военните са по-компетентни в битката с оръжията, доставени на Киев, по-специално във връзка с нанасянето на превантивни удари по местата, където има насъбрани оръжия.

„ Това е по-скоро в компетенциите на... въоръжените сили, които организират специфична военна интервенция, по тази причина ние не сме способени да споделяме нищо по този въпрос “, подвигна плещи Песков.

За каква " буферна зона " приказваме?

Украинският президент Владимир Зеленски сподели в понеделник, че украинските въоръжени сили въпреки всичко ще получат ракети с огромен обхват ATACMS. Във връзка с това изказване припомняме, че през март тази година Песков разяснява думите на Владимир Путин, че единственият метод за „ отбрана на съветската територия “ от украински офанзиви е създаването на „ буферна зона “, така че територията да е отвън зоната на обстрел от украинските въоръжени сили.

На собствен ред Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, отговори, че сходни изказвания на ръководителя на Кремъл показват по-нататъшна ескалация на руско-украинската война. Според него това е директно доказателство, че Руската федерация не е подготвена да живее в актуалните обществено-политически връзки и да се преценява със суверенните права на другите страни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР