Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков смята, че

...
Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков смята, че
Коментари Харесай

Песков: Избраният от Киев стил на преговори не донесе нищо добро на Украйна

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков счита, че определеният от Украйна жанр на договаряния не й донесе нищо положително, оповестява

" Повече от красноречива проява на договаряния на украински. Всъщност ние познаваме този жанр отдавна. Този жанр не е донесъл нищо положително на Украйна ", сподели Песков пред кореспонденти в понеделник, разяснявайки изказването на украинската страна за нейната подготвеност да се върне към преговорния развой през август.

По-рано ръководителят на украинската делегация Дейвид Арахамия съобщи, че Киев може да се върне към договарянията с Москва до края на август, откакто украинската страна евентуално ще организира контраатака в някои региони. Той също по този начин акцентира, че Украйна няма да одобри „ загубата на територия, това е юридически невероятно “. В същото време, добави Арахамия, е допустимо " да се обмисли политическо съглашение ", сходно на препоръчаното в Истанбул.

Руско-украинските договаряния се водят от 28 февруари. В Беларус се организираха няколко срещи, след което страните продължиха да поддържат връзка посредством видеовръзка. В края на март в Истанбул се организира кръг от договаряния лице в лице. През април съветският президент Владимир Путин сподели пред кореспонденти, че отдалечаването на Киев от споразуменията, реализирани по време на договарянията в Турция, докара този развой до задънена улица. Тогава Песков сподели, че Русия е предала на Украйна проектодокумент за съглашения с явен език и чака отговор. В същото време Москва акцентира, че замразяването на договарянията е напълно самодейност на Киев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР