Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков каза, че

...
Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков каза, че
Коментари Харесай

Песков: Путин не е променил решението за „Азовстал“

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков сподели, че не е осведомен с промени във връзка с „ Азовстал “ в Мариупол, съветският президент Владимир Путин не е трансформирал решението си по този въпрос. За това заяви РИА Новости.

„ Не съм осведомен с промени, за детайлности, несъмнено, би трябвало да се свържете с Министерството на защитата “, сподели Песков, отговаряйки на въпроса дали през днешния ден ще има промени на „ Азовстал “ или режимът на филантропичните коридори продължава. Той отговори негативно на въпроса дали Върховният главнокомандващ е трансформирал решението си.

Русия стартира „ военна интервенция в Украйна “ на 24 февруари. Президентът Владимир Путин назова задачата му „ отбрана на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години “. За това, съгласно него, се възнамерява да се извърши " „ емилитаризация и денацификация на Украйна “, да бъдат изправени пред съда всички военни нарушители, виновни за „ кървави закононарушения против цивилни “ в Донбас.

Според съветското министерство на защитата въоръжените сили нанасят удари единствено по военната инфраструктура и украинските войски и към 25 март са изпълнили главните задания на първия стадий – доста са понижили бойния капацитет на Украйна. Основната цел в съветското военно ведомство беше наречена „ освобождението на Донбас “.

На 7 март, 12 дни след началото на съветската специфична интервенция за демилитаризиране на Украйна, заместник-командирът на батальон „ Восток “ Александър Семьонов разгласи, че Мариупол е обграден и е почнало пречистване на обособените му региони. В момента съюзническите сили на ДНР и Русия се борят за „ окончателното освобождение на града “.

На 16 април формалният представител на Министерството на защитата на Руската федерация Игор Конашенков заяви, че цялата територия на града е изчистена от украинската войска, задгранични наемници и неонацисти от полк „ Азов “, против чиито бойци е формирано наказателно дело в Русия.

Останалите от украинската формация са блокирани в металургичния комбинат „ Азовстал “.

Руският президент назова нападението против централата несвоевременно и подреди да бъде анулирано. Путин изясни, че е належащо да се мисли за спасяването на живота на бойците и офицерите от въоръжените сили на Руската федерация и подреди да се блокира зоната на „ Азовстал “.

По време на телефонен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, който прикани за отваряне на филантропични коридори в Мариупол, президентът на Руската федерация означи, че след освобождението на Мариупол е дадена заповед за анулация на щурма против „ Азовстал “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР