Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви, че Съединените щати

...
Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви, че Съединените щати
Коментари Харесай

САЩ ще разгледат отговора на Хамас относно споразумението за примирие

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи, че Съединените щати ще прегледат отговора на " Хамас " на последната препоръчана договорка за помирение и замяна на израелските заложници в Ивицата Газа с палестински пандизчии в Израел.

" Има още доста работа, преди да имаме договорка, тъй че няма да пречим на това. Те дадоха отговор на рамкова договорка за заложниците и считаме, че това е в действителност значимо ", акцентира Жан-Пиер на конференция в Белия дом.

Прессекретарят не даде повече детайлности по тематиката, защото тези договаряния са " необикновено чувствителни ", добавя БНР. 

Междувременно от кабинета на израелския министър председател Бенямин Нетаняху потвърдих довечера, че разследващата организация " Мосад " е получила отговора от " Хамас " по отношение на препоръчаното освобождение на заложници според рамката, контрактувана от Катар, Египет, Съединените щати и Израел.

" Детайлите на отговора се правят оценка задълбочено от длъжностните лица, участващи в договарянията ", означиха от премиерския кабинет.

Подробностите за отговора към момента не са оповестени, само че катарският министър-председател и министър на външните работи шейх Мохамед бин Абдулрахман бин Джасим Ал-Тани по-рано довечера акцентира, че реакцията на договарящата група като цяло е била " положителна " и че Доха е " оптимистично " настроена.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР