Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер увери в четвъртък, че

...
Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер увери в четвъртък, че
Коментари Харесай

Белият дом: САЩ не търсят въоръжен конфликт с Москва

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер увери в четвъртък, че Вашингтон не се стреми да ескалира напрежението с Москва поради сваления дрон.

" Ние не търсим въоръжен спор с Русия ", акцентира прессекретарят по време на постоянния брифинг за пресата.

" Действията на съветските водачи в интернационалното въздушно пространство бяха безразсъдни и рискови ", съобщи Жан-Пиер.

" Изразихме безпокойството си непосредствено пред съветското управление и ще продължим да упражняваме правата си в интернационалното въздушно пространство ", сподели прессекретарят, отбелязвайки, че Вашингтон поддържа отворени линиите за връзка с Москва.

Русия предизвестява Съединени американски щати да не стартират апокалиптичен спор
Жан-Пиер съобщи в четвъртък, че Вашингтон тясно си сътрудничи с Полша, откакто тя разгласи, че ще предостави на Украйна бойни самолети в борбата й против Русия.

Прессекретарят акцентира, че решението е взето от Полша като суверенна страна, само че че Съединени американски щати са били наясно с този ход.

" Това е война, която Русия стартира, те са тези, които нахлуват в суверенна нация ", означи тя, наблягайки значимостта да продължим да оказваме помощ на Киев.

Жан-Пиер сподели, че Съединени американски щати и техните съдружници са се заели да обезпечат " историческа " сума помощ за сигурността, с цел да оказват помощ на украинския народ да се бори за народна власт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР