Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки каза по време на

...
Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки каза по време на
Коментари Харесай

От Белия дом заявиха за отговор в случай на конфискация на активи на западни компании в Русия

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки сподели по време на брифинга, че Съединени американски щати ще подхващат дейности, в случай че Москва стартира да конфискува активите на западните компании, които стопират работа в Русия.

„ Приветствахме сходни дейности на редица компании. Но не ние ги тласкахме зад кулисите... Ако те (руските власти) подхващат такива ограничения, тогава съм сигурна, че ще последват дейности от наша страна, само че нищо сходно не се случва сега “, предава думите й ТАСС.

По-рано Министерството на икономическото развиване предложи въвеждане на външно ръководство в компании, от които минимум 25% са притежавани от чужденци и са напуснали Руската федерация. Властите на страната обясниха този акт за опазване на работните места.

В понеделник секретарят на Генералния съвет на партия " Единна Русия " Андрей Турчак сподели, че партията предлага да се национализира производството на тези компании, които афишират изтеглянето си от съветския пазар и закриването на производството в Русия по време на специфичната интервенция в Украйна.

По-късно Кремъл разяснява това предложение.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР