Пресният домат е чест гост на трапезата. Но само малко

...
Пресният домат е чест гост на трапезата. Но само малко
Коментари Харесай

Всички го обичаме, но това е най-опасното мезе: Този зеленчук не бива да се хапва със силен алкохол

Пресният домат е чест посетител на трапезата. Но единствено малко хора знаят, че този зарзават може да съставлява същинска заплаха за здравето в композиция със мощни алкохолни питиета.
Многобройни опити са потвърдили, че пресните домати, комбинирани със мощен алкохол и изключително водка, постоянно предизвикват такова неприятно събитие като метеоризъм. А това се дължи на голям брой органични киселини, които се намират в огромни количества в този зарзават.
Също по този начин композиция от домат и алкохол може да аргументи храносмилателни проблеми, което нормално води до диария.
Но това, което ни изненадва е следното – продуктите получени от обработка на домати – сокове, пасти, кетчупи и сосове, не имат толкоз неприятно свойство. Не се следят негативни резултати при храносмилането, когато се одобряват по едно и също време с алкохол.

Не би трябвало да употребявате мариновани домати, които са били употребявани при приготвянето на оцетна киселина. За организма комбинацията от оцетна киселина и алкохол е голяма тежест за бъбреците и черния дроб.
Доматеният сок и мощният алкохол обаче са чудесна композиция. Такова пиво си коства да бъде на масата по време на всеки празник
Ето и още 10 храни, които са несъвместими с алкохола, тъй като ускоряват отрицателното му деяние и натоварват организма
Шоколад
Съчетанието коняк или шампанско с шоколад е публикувана, само че нездравословна процедура. Според токсиколози основна жертва на това комбиниране става задстомашната жлеза.

Реакцията на организма на похапването на шоколад дружно с алкохол може да се изрази в развиване даже на панкреатит. Независимо от тези предизвестия бутилка алкохол, съпроводена от кутия шоколадови бонбони, продължава да е постоянно срещан подарък.
Кафе
Съчетанието на тази ароматна напитка с алкохол е тотална неточност, защото двете работят в противоположна посока. Алкохолът, който е висококалоричен, уголемява кръвоносните съдове, а кафето ги стеснява. Едновременната приложимост на толкоз разнопосочно настоящи субстанции работи потискащо, води до скокове на кръвното налягане и може да провокира тахикардия.

Енергийни питиета
Главната заплаха от съчетанието на енергийните питиета с алкохола е, че те маскират действителната степен на опиянението. Човек изпива прекомерно доста, рискувайки разнообразни затруднения – от хипертония, та чак до инсулт и инфаркт. Освен това енергийните питиета по предписание са газирани, което значи, че алкохолът ще постъпва в кръвта доста по-бързо.
Десерти и сладкиши
Сладкото и алкохолът се конкурират за реда на преработката си.

Черният дроб се нахвърля първо да разгражда мазните сладки тортички, което значи, че алкохолът ще усили пагубното си влияние, защото ще се просмуква в кръвта, оставайки непреработен. В резултат – стрес за вътрешните органи и допустима интоксикация.
Мариновани зеленчуци
За разлика от замезването със солени краставички това с кисели краставички не е за препоръчване. Комбинацията сред корав алкохол и мариновани зеленчуци е нездравословна, защото те забавят процеса на разграждане на алкохола. И черният дроб, и бъбреците получават голямо натоварване.

Пържено мазно месо
Обилното поливане на месцето сигурно е прелестно, само че за потребно и дума не може да става. Съчетанието на алкохол с пържено мазно месо основава двойно натоварване на стомаха, жлъчния мехур и черния дроб. Немазното месо – печено или варено, и рибата са много по-подходящи за мезе. Те се смилат постепенно и водят до отмерено асимилиране на алкохола от организма.
Пикантни храни
Едновременната приложимост на спиртни питиета и пикантна храна може да докара човек до препиване поради бързото замайване и загубата на надзор.

Пикантните храни и подправки провокират доста мощен прилив на кръв към червата и нервират стените им. Неприятната последица от такова комбиниране може да е мощно дразнене на слизестата обвивка на хранопровода и на стомаха.
Диня, пъпеш, грейпфрут
Тази композиция не е целесъобразна по същата причина като със сладкишите. Бостанските плодове са богати на захари, които организмът усвоява преди алкохола. Грейпфрутът пък има свойството да блокира ферментите в черния дроб, виновни за разграждането на токсичните субстанции.
Поради това алкохолът може да остане прекомерно дълго в организма в неразграден тип и да се стигне до алкохолно отравяне.

Друг алкохол
Главното предписание е “Не смесвай! ” Проблемът не е в силата на напитките, а в особеното им влияние върху организма, нарасналата заплаха от натравяне и други проблеми, в това число с черния дроб и сърцето.
Инфо: zdrave.to

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР