Пресните картофи са една от най-вкусните храни, които се поднасят

...
Пресните картофи са една от най-вкусните храни, които се поднасят
Коментари Харесай

Пресни картофки на фурна: Малък трик и стават хрупкави, все едно сте ги пържили! По-вкусни от месото:

Пресните картофи са една от най-вкусните храни, които се сервират като предястие или като гарнитура към главното ядене. Вървят добре с месо, изключително в случай че са хрупкави и сочни. Сезонът на младите картофи е в разгара си, предлагаме ви да ги приготвите по рецептата на Елена, като тя показа своя дребен трик, с цел да станат сочни и хрупкави.

Печените картофи не постоянно излизат хрупкави във фурната. С дребен трик и елементарни съставки ги пригответе по тази рецепта. Картофите ще заловен хрупкава коричка все едно сте ги пържили в олио. Ето какво ви би трябвало:

 пържени картофи на фурна

Пресни картофки на фурна – като пържени

Продукти: 

пресни картофи (количеството е по желание)

1 филиз свеж розмарин

2-3 скилидки чесън

1 супена лъжица суха фалшификация

1/2 чаена лъжичка черен пипер

червен пипер

олио съгласно потребностите

Приготвяне: 

Почистете младите картофи и ги сложете в бездънен съд, залейте ги със студена вода и ги сложете да се варят. От момента на завиране на водата се варят тъкмо пет минути, след което се изваждат с решетъчна лъжица.

 варени картофи

Варенето на картофите директно преди печене им оказва помощ да получат онази прелестна хрупкава коричка извън. Ако не ги сварите леко първо, външната обвивка ще остане много жилава, което значи, че каквото и масло да употребявате, няма да може да проникне вътре.

Не е належащо да режете тези картофи на по-малки части. Много са вкусни и наподобяват красиво даже и изцяло изпечени. Включете фурната да се загрее на 220 градуса. Леко охладените картофи се слагат в по-дълбока купа и незабавно се прибавя ситно нарязаният свеж розмарин, който ще им придаде страховит мирис.

 картофи с чесън

Отделно нарежете или прекарайте през преса 2-3 скилидки чесън, смесете с 1-2 супени лъжици вода и оставете да престои за малко. След това изсипете върху картофите и разпределете деликатно. Подправете с 1 чаена лъжичка суха фалшификация (вегета), като може да добавите и сол, само че внимавайте с количеството, тъй като картофите поемат доста сол.

 картофи с подправки

Добавете черен пипер на усет и прибавете малко червен пипер (може и пикантен по желание). Разбъркайте с ръце, по-късно прибавете още лой, в случай че е належащо, до момента в който всички картофи се покрият. Подгответе си тава за печене и я застелете с хартия. Разклатете картофите и отделете всеки картоф поотделно, с цел да не се застъпват.

 подправени картофи

Залейте картофите с останалата лой и сместа от подправки и разпределете отмерено. Когато фурната загрее на най-високата температура, сложете картофите да се пекат в загрятата фурна. Когато коричката стане златиста, ги извадете от фурната. Пече се 20-30 минути.

 картофи с подправки

 картофи на фурна

 пресни картофи на фурна

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР