Преслав Йорданов определено е име, което буди приятни спомени сред

...
Преслав Йорданов определено е име, което буди приятни спомени сред
Коментари Харесай

Преслав Йорданов пред ТОПСПОРТ: Имаше какво още да покажа с екипа на ЦСКА

Преслав Йорданов несъмнено е име, което буди приятни мемоари измежду почитателите на ЦСКА. Нападателят бе част от онази " алена " селекция на Христо Янев, която завоюва Купата на България и подсети за огромната мощ на столичния гранд.

Впоследствие Пресли водеше " армейската " офанзива и в Първа лига, само че през зимата предприе ново премеждие в кариерата си и заигра за казахстанския Ордабаси. Към днешна дата отборът му е измежду огромните сензации на тамошния шампионат, като се намира на трето място незабавно след изявените любимци Астана и Кайрат.

Йорданов се съгласи да отговори на въпросите на ТОПСПОРТ, разкривайки по какъв начин се усеща толкоз надалеч от България, тъгува ли по ЦСКА и персоналните му упоритости още веднъж да облече фланелката на националния ни тим.

В началото на годината реализира трансфер в казахстанския Ордабаси. Половин година по-късно, удовлетворен ли си от решението да подпишеш с този отбор?

-Доволен съм, несъмнено. Това е първият ми трансфер в чужбина. Определено е един скъп опит за мен, който ще ми бъде от изгода за в бъдеще.

 Снимка 309042
Източник:

Към днешна дата Ордабаси прави същински възторг в локалния шампионат. Вашият отбор е един от дребното, които дават отпор на изявените любимци Астана и Кайрат. В началото на сезона имаше ли първи проблясъци за чак толкоз мощно ваше показване?

-Да, още при започване на сезона се забелязваше капацитета на тима. Имаме много качествени футболисти, по тази причина не е изненада че сме в челото на таблицата.

Как се чувстваш в Казахстан? Свикна ли с метода на живот в тази много далечна за нас страна?

-В началото ми беше по-трудно, до момента в който се приспособявам към подготвителния развой и езика, само че с течение на времето се усещам все по-добре. Климатът в Казахстан е по-различен. През лятото в моя град температурите доближават до 47-48 градуса, само че пък да вземем за пример предходната седмица летяхме до Карганди за мач от шампионата, където по време на срещата температурата беше не повече от 7 градуса. Все още не мога да привикна с тези огромни разлики в температурите.

 Снимка 309043
Източник:

Имаш ли предпочитание да останеш в Ордабаси и за идващия сезон? Изобщо водил ли си диалог с някой от управлението по отношение на твоето бъдеще?

-В момента съм напълно съсредоточен върху мачовете, които ни предстоят в шампионата. Не съм водил диалози с никой. След края на шампионата първо ще си умря и след това ще преценява какво да върша отсега нататък.

Няма по какъв начин да не поговорим и за тематиката " ЦСКА ". Следиш ли какво се случва с някогашния ти клуб?

-Да, несъмнено. Винаги, когато имам опция, виждам и проследявам всичко, което се случва към ЦСКА.

Смяташ ли, че селекцията на Стамен Белчев може да се пребори за купата?

-Мисля, че тази година тимът има всички предпоставки да стане първенец.Направиха много добър тим и ще се веселя да завоюват купата.

Самият ти съжаляваш ли, че може би не получи задоволително късмет да се докажеш с " алената " фланелка и в Първа лига?

-Да, скърбя. Имаше какво още да покажа с " алената " фланелка, само че това е футболът. Просто по този начин се стекоха събитията.

 Снимка 248955
Източник:

Би ли се завърнал в българското състезание или на този стадий предпочиташ в чужбина?

-Всичко е допустимо във футбола. Всеки желае да играе в чужбина. Финансовите условия са несравними, само че бъдещето ще покаже какво ще се случи с моята кариера.

И като за край,за страдание не попадна измежду избраниците на Петър Хубчев за международните квалификации с Швеция и Холандия. Амбициран ли си още веднъж да носиш екипа на националния тим?

-Определено скърбя, само че всичко си зависи единствено от мен. Надявам се за в бъдеще да покажа най-хубавото от себе си и да получа повиквателна. За мен ще е чест! Амбициран съм още веднъж да облека националната фланелка.

 ЦСКА на Белчев изравни ЦСКА на Йешич
ЦСКА на Белчев изравни ЦСКА на Йешич

Феро Спасов с гърди напред
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР