Пресконференцията на Борисов и Урсула протече без микрофони на журналистите

...
Пресконференцията на Борисов и Урсула протече без микрофони на журналистите
Коментари Харесай

Пресконференцията на Борисов и Урсула фон дер Лайен

Пресконференцията на Борисов и Урсула протече без микрофони на публицистите С демонтирани микрофони за публицистите мина конференцията на премиера Бойко Борисов и новият ръководител на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен . " Няма да има въпроси, с цел да не я слагаме в неловко състояние да дава отговор за нещо, което към момента не е решено дефинитивно ", отсече министър-председателят. Борисов изясни това като вежливост.

Част от публицистите обаче го одобриха като пренебрежение към тях.
 
Всички звукови устройства в залата за конференции на Министерския съвет бяха с демонтирани микрофони за публицистите и те можеха единствено да слушат. И различен път са правени публични изказвания, като не е планувано публицистите да задават въпроси, само че за първи път са отстранени и микрофоните. Бойко Борисов изясни това като вежливост към високопоставения посетител и даде обещание на публицистите Урсула ван дер Лайен скоро да пристигна отново и тогава ще могат да питат.


 
" Няма да има въпроси - не за друго, а с цел да не я слагаме в неловко състояние, да отговоря за нещо, което още не е в повсеместен тип контрактувано. Обещавам, че тя скоро отново ще пристигна в България - като имаме и подредена и Комисия, тъй че да задаваме и други въпроси. И за Шенген, и за Еврозоната, и за мониторинговия механизъм ", изясни Борисов.
 
България е значима за Европейски Съюз акцентира на няколко пъти в изказваето си новият ръководител на Европейска комисия Урсула ван дер Лайен и увери, че България ще получи в комисията значителен и значим портфейл.
 
" Очаквам с неспокойствие да работя в доста положително съдействие. Аз съм сигурна, че ще се намерят прелестни решения за значително значими проблеми, тъй като е належащо за икономическото развиване, само че и да се отговори на потребностите на обществото ", уточни фон дер Лайен.-->

 
Това, че не е планувано да има въпроси от медиите, публицистите одобриха като част от протокола, само че демонтажа на микрофоните част от тях дефинираха като много груба мярка и пренебрежение.

По независимост на словото в  последната ранглиста на неправителствената организация „ Репортери без граници ”,  България е на най-ниска позиция от всеки различен член на Европейски Съюз . От общо 180 страни, тя е на 111 то място, сред Боливия и Централноафриканската република.  Частта от отчета, отдадена на България е озаглавена " Непрозрачни и корумпирани ". В него се показва, че държавното управление подкупва медии със средства от фондовете на Европейски Съюз, с цел да не го подлагат на критика в материалите си или напълно да се въздържат от отразяването на избрани проблеми . Заради нарасналите се закани и набези против публицисти отчетът регистрира, че специалността в България е рискова.
 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР