Пресконференция на тема Непрофесионални решения на Софийска вода АД и

...
Пресконференция на тема Непрофесионални решения на Софийска вода АД и
Коментари Харесай

Чистотата на водата на София стига до прокуратурата, МЗ и Фандъкова

Пресконференция на тематика " Непрофесионални решения на " Софийска вода " АД и Комисия за защита на конкуренцията водят до здравен риск за популацията " даде през днешния ден Симеон Славчев, общински консултант от " Политическа група 5 " и зам.-председател на Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне, отрасловата комисия, която дава отговор за " Софийска вода ". В конференцията участваха и проф. Емил Бурназки и доцент доктор инж. Галя Бърдарска от Института за проучвания на климата, атмосферата и водите при Българска академия на науките, работещ по план Национална научна стратегия " Опазване на околната среда и понижаване на риска от неподходящи феномени и естествени бедствия”.

Поводът за конференцията е въпросът с пречистването на питейната вода на София, с който ФАКТИ Ви срещна в серия от изявления. Припомняме, че досегашният снабдител на пречистващия коагулант е отхвърлен от публичната поръчка, извоювана от нов артикул, необработен до момента в подобен мащаб, какъвто е пречистването на водата на София. В последна сметка неотдавна Комисия за защита на конкуренцията удостоверява решението на " Софийска вода " АД за спечелилия в състезанието.

" Бях задължен като общински консултант да отвръщам и по тази причина свикахме днешната конференция. Целта не е да плашим някого, задачата е, в противен случай, да се вземат превантивни ограничения. Трябва ясно да се каже, че новоизбраният артикул към момента не в системата на " Софийска вода ", само че в случай че не бъдат взети ограничения, рано или късно той ще тръгне в системата на " Софийска вода ", което желаеме да предотвратим. На тази база вършим следните претенции:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР