Пресилено е, че в МВР се прави чадър върху трафика

...
Пресилено е, че в МВР се прави чадър върху трафика
Коментари Харесай

Рашков: Пресилено е, че МВР опъва чадър над трафиканти, при ареста на Борисов имаше неотложност

" Пресилено е, че в Министерство на вътрешните работи се прави чадър върху трафика на мигранти. Не би трябвало да се избързва с въпроси, които имат политически нюанс, трансферира се отговорността, аргументите за случилото подлежат на изясняване в хода на следствието ".

Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният вътрешен министър Бойко Рашков.

По думите му казусът в Бургас е покруса за Министерството на вътрешните работи и не прави чест на някои изказващи се да трансферират отговорността върху предходното държавно управление, което към този момент близо месец не е на власт.

" Взети са ограничения за укрепване на защитата на границата с жандармерия и военни формирования, прави се всичко, което страната може да направи, има съществени инспекции на граничните пунктове ", добави Бойко Рашков.

Той разясни, че от отпуснатите 5 милиона лв. са употребявани не повече от един милион за ремонт на оградата на границата, като той е изработен в целокупност.

" Не са закривани гранични ръководства, а са основани, да вземем за пример в Резово, където мигрантският напън е голям ", сподели още Рашков.

Той акцентира, че няма да разяснява кадровите решения на министър Иван Демерджиев – това са неговите визии.

" Информацията за потреблението на бази на Министерство на вътрешните работи за частни празненства е неистина ", сподели още Бойко Рашков.

Относно ареста на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, който бе дефинитивно разгласен за противозаконен от Софийския административен съд, Рашков разяснява: Нито един не пожела да прочете материалите, съпътстващи по този начин оспорваната заповед за неговото задържане за 24 часа. В решението на административния съд още веднъж е казано, че в заповедта не са записани фактическите учредения. А заповедта не може да ги съдържа по една доста елементарна причина – те са 470 страници и не могат да намерят място в една страница – бланка за задържане. А по времето на Терзийски и Младен Маринов те задържаха за 24 часа който пожелаят и подобен звук подвигаха. Имаше необходимост в различен смисъл, само че този въпрос е чисто юридически, съобщи още Бойко Рашков.

Държавата има потребност от промени и нови политически решения, които да водят до развиване на страната и това да е очевидно за всеки един български жител, сподели още Рашков в подтекста на предизборната акция.

Той бе безапелационен, че в случай че бъде определен (Рашков води листата на Продължаваме промяната в Перник – бел. ред.) ще работи за продължение на битката против корупцията. На въпрос дали ще стане ръководител на Антикорупционната комисия, Рашков сподели, че това зависи от развиването на политическите процеси в страната. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР