Преразказ на творбата "Талисманът" на Красимир Бачков се падна на

...
Преразказ на творбата "Талисманът" на Красимир Бачков се падна на
Коментари Харесай

Талисманът на Красимир Бачков се падна на матурата по български в VII клас

Преразказ на творбата "Талисманът " на Красимир Бачков се падна на матурата в 7-и клас.
Изпитът по български език и литература за повече от 60 000 седмокласници стартира в 10 часа. Той продължава 150 минути. Децата със специфични просветителни потребности ще работят 80 минути по-дълго.
Да опишат "Дърво без корен " на Николай Хайтов като че ли го вършат за човек, който не е чел творбата. Това е пък задачата от последния въпрос на външното оценяване в 10-и клас.
Над 110 хиляди седмокласници и десетокласници ще се явят на национално външно оценяване по български език и литература и по математика през тази седмица.
На 16 юни е националното външно оценяване по математика за учениците в VII и в X клас.
За 150 минути седмокласниците би трябвало да решат 23 задания. 18 от тях изискват изтъкване на един правилен отговор от четири вероятни. Две са с къс свободен отговор - числов, символен или вербален. Три задания изискват уголемен свободен отговор – да се опише и аргументира осъществяването на избрана математическа задача.
Тестът по математика за десетокласниците има 17 задания, от които 15 са с избираем отговор, а две - с уголемен свободен отговор с нужните обосновки. Изпитът продължава 90 минути.
Максималният брой точки на всички изпити е 100. Точките не се преобразуват в оценки.
Резултатите ще бъдат оповестени до 28 юни т.г.
Оценката от НВО в VII клас се употребява като балообразуващ детайл при приема на възпитаници в VIII клас. С резултата в Х клас учениците от обединените учебни заведения аплайват за местата от спомагателния план-прием за продължение на образованието си във втори гимназиален стадий.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР