Преработвателните предприятия са произвели през ноември близо три пъти повече

...
Преработвателните предприятия са произвели през ноември близо три пъти повече
Коментари Харесай

Фалшивото сирене повече от това с овче и козе мляко

Преработвателните предприятия са произвели през ноември близо три пъти повече сирене с растителни мазнини, в сравнение с такова с козе и овче мляко.

Близо 12 хиляди тона подправено сирене са създадени и продадени в магазините у нас за единадесетте месеца на предходната година, демонстрират последните данни на Министерството на земеделието и храните. Все отново количествата са малко по-малки от тези за същия интервал на 2022 година, когато са продадени съвсем 12 400 тона сирена с палма.

Само през ноември 2023 година от мандрите са излезли 1173 тона подправено сирене. Пикът в производството на сирна с растителни мазнини е бил юни, когато сме изяли 1312 тона такива артикули.

В същото време създадените през ноември сирена от други млека, разнообразни от кравето, като овче и козе да вземем за пример, са едвам 364 тона. За единадесетте месеца производството на такива сирена е 10 240 тона.

Над 10 лв. разлика в цената на сиренето и кашкавала

Истинското сирене от краве мляко, създадено то мандрите, стига 69 600 тона, като през ноември количествата понижават и са 5423 тона. За съпоставяне през март и май 2023 година те надвишават 7000 тона.
 istock istock
Преработеното мляко в предприятията до ноември е над 656 млн. литра, като 95 на 100 от него е кравето мляко, а 24 млн. литра е овчето и 10,5 млн. литра е козето. Едва 3,5 млн. тона пък е вложеното биволско, смесено мляко и сметана.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bgПо тематаКолко подправено сирене сме изяли подправено сирене краве мляко Министерство на земеделието и храните сирене с палма .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР