Преработеният спортен автомобил Nissan Z се появява през 2023 г.,

...
Преработеният спортен автомобил Nissan Z се появява през 2023 г.,
Коментари Харесай

2024 Nissan Z Nismo - 420 к.с.

Преработеният състезателен автомобил Nissan Z се появява през 2023 година, а през втората година на пазара се появява вид Nismo, ориентиран към пистата.

Новият Nissan Z Nismo за 2024 година беше оголен късно в понеделник. Информация за цените ще бъде оповестена по-близо до старта на продажбите.

Обикновеният Z към този момент предлага доста положителни характерности незабавно след изваждане от кутията, само че обработката Nismo придава на автомобила по-твърд темперамент, като прибавя и някои образни детайли извън и от вътрешната страна.

Ключов детайл от подобренията е спомагателната мощ на 3,0-литровия V-6 мотор на Z с два турбокомпресора. Максималните стойности при Z Nismo са 420 к.с. и 384 Нм въртящ миг, което е с 20 к.с. и 34 Нм повече от елементарния Z. Има и усъвършенствано изстудяване на моторното масло, което е от значително значение за дългите дни на пистата.

 width=

Единствената трансмисия е 9-степенна автоматизирана. Наличната 6-степенна механична скоростна кутия на елементарния Z не се вижда на никое място. Nissan твърди, че 9-степенната трансмисия обезпечава по-бързи и по-динамични превключвания спрямо елементарния Z, с помощта на неповторими софтуерни настройки, задействани посредством извънредния за Z Nismo режим Sport+. Според Nissan не е належащо лидерът да употребява лостчетата за превключване на предавките, когато е на писта, защото програмирането на режима Sport+ подсигурява, че трансмисията реагира задоволително бързо.

Обикновеният Z се вози и ръководи малко по-меко от предходните генерации, което усъвършенства комфорта на пътя, само че оставя на масата продуктивността на пистата. Z Nismo взема решение този проблем с нови стабилизиращи щанги, по-големи амортисьори и по-твърди пружини. Допълнителните усилвания на каросерията също усъвършенстват цялостната неотстъпчивост и резистентност, като оказват помощ на автомобила да реагира по-добре на нарасналите сили в завоите. Основните модификации включват спомагателни укрепвания, по-твърди втулки на окачването и по-твърда монтажна муфа за кормилната рейка.

Z Nismo може елементарно да бъде разпознат по неповторимия дизайн на предната част с нов дизайн на предния похлупак и решетката. Nissan я назовава Grand Nose, или в резюме G Nose. Добавени са също по този начин солидни странични прагове, неповторима задница и по-голямо задно крило, както и фликери в предната част. Червените акценти също по този начин отбелязват модела като част от Nismo.

Отвътре Z Nismo е оборудван със седалки Recaro с отвори за слагане на защитен колан. Върху цифровия надзорен панел е прибавен характерен за Nismo дизайн и към този момент има червен бутон за пускане на мотора. Воланът се отличава с тапицерия от кожа и Alcantara, както и с алена линия на позиция 12 часа.

 width=

Източник: motorauthority
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР