Преработеният проект за ремонт на най-емблематичната част от центъра на

...
Преработеният проект за ремонт на най-емблематичната част от центъра на
Коментари Харесай

Дребни промени край Александър Невски в ремонтирания проект за ремонт

Преработеният план за ремонт на най-емблематичната част от центъра на София – тази към храма " Александър Невски ", предлага минимални намеси във външния тип на пространствата в тази част на града.

Основно ще се сменят настилките по тротоарите, а определеният вид са сиви гранитни плочи. Съществуващите паважни настилки ще бъдат пренаредени, където е нужно. По-сериозна ще е намесата по ул. " Оборище " в сектора от храма " Ал. Невски " до бул. " Васил Левски ". Там се планува да бъдат сложени павета, които да заменят съществуващия сега асфалт.

Местата за паркиране в зоната ще бъдат понижени. Част от улиците ще станат пешеходни.

Въвежда се и етапност на осъществяването на плана, което значи, че няма всичко да се ремонтира по едно и също време. Това обаче дава и опция за проточване на периодите, без да се стига до наказания за строителите.

Промените в плана бяха предоставени от Столичната община с обяснението, че има проблем с отводняването на пространството към " Александър Невски ". Това стана, откакто към този момент беше почнало обновяването на зоната с градината " Кристал ", част от ул. " Московска " и градината " Климент Охридски ". Работата по тях, осъществена от компанията " ПСТ груп ", беше призната от общината със забележки към качеството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР