Препотвърдихме управленската и законодателна програма. Това заяви на брифинг в

...
Препотвърдихме управленската и законодателна програма. Това заяви на брифинг в
Коментари Харесай

ПП дават на Нинова име за премиер на втора среща

Препотвърдихме управническата и законодателна стратегия. Това съобщи на брифинг в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след срещата с Политическа партия за сформиране на държавно управление.

Не е обсъждан състав на кабинета,стана ясно от думите й. Ще има втори кръг диалози, в случай че има болшинство по стратегиите на бъдещия кабинет.

Политическа партия желали мандатът да се забави, до момента в който Бойко Рашков оглави КПКОНПИ. Вероятно диалозите с Има Такъв Народ ще са на следващия ден, а Демократична България желали последно с тях да се договаря. Не сме поставяли условия, сподели още Нинова. В програмата е записано да се търсят доставки на газ от всички снабдители в това число и от " Газпром ", стана ясно от отговора й на въпрос дали е сложена тематиката за евакуиране на нотата за изгонването на съветските дипломати и за обновяване на договарянията за газ с Русия.

За оглавяването на КПКОНПИ от сегашния вътрешен министър, Нинова сподели: " Всеки може да дава субективни оценки ", само че добави, че хората щели да дадат оценка за работата на Бойко Рашков.

На вторите диалози Политическа партия ще дадат име на министър председател, в случай че Българска социалистическа партия обезпечи болшинство от 121 депутати. За алените е значимо да имат болшинство, с цел да минат законите за проекта за възобновяване, поддръжката за бизнеса, както и за обществените ограничения.Всичко това за нас е извънредно значимо, акцентира Нинова. Малко щял да се бави мандатът, какъв брой тъкмо ще зависи от диалозите на следващия ден и в други ден.

Програмата на държавното управление остава отворена за оферти на Има Такъв Народ, които след отдръпването си от четворната коалиция не участваха в създаването й. От тези диалози ще зависи по какъв начин ще продължим оттук насетне, още веднъж сподели Корнелия Нинова за първия кръг договаряния. Настоящият министър-председател няма да резервира поста си, само че Българска социалистическа партия почитат персоналната жертва на Кирил Петков да се отдръпна от премиерския пост, по думите на Нинова.Ще преговаряме умерено, аргументирано, увери водачът на Българска социалистическа партия.

Търсим болшинство, което да е твърдо против модел на ръководство на ГЕРБ, по думите й. Ние желаеме да поставим старания да има работещ парламент, посочи тя. Водим колегиален, оправдателен диалог с всички, акцентира Нинова. Ако се получи - получи, в случай че не се получи, отиваме на избори, сподели още тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР