Препотвърди се доверието в управляващите в момента - ГЕРБ, ПП-ДБ.

...
Препотвърди се доверието в управляващите в момента - ГЕРБ, ПП-ДБ.
Коментари Харесай

Ирена Тодорова: Ако Григорова реши да овладее старата левица, ще ...

" Препотвърди се доверието в ръководещите сега - ГЕРБ, ПП-ДБ. Виждаме, че гласоподавателите, колкото и да са гневни, отивайки до урните, не оферират безапелационна друга опция на националното ръководство. Като гледаме сумарно резултатите в страната, виждаме, че се преповтаря значително доверието в тези две най-големи сега обединения ". 

Според нея представителят на ГЕРБ в София не е достигнал до балотаж по няколко аргументи. Тя счита, че се е позволила стратегическа неточност от страна на водача на ГЕРБ Бойко Борисов с кандидатурата. 

" Това е кандидатура, която даже не съумя да притегли съвсем никаква външна страна, дори отдалечи колебаещите се гласоподаватели от ГЕРБ. Не мога да кажа изрично дали целият актив на ГЕРБ е бил мобилизиран около Антон Хекимян ".

В предаването " Преди всички " политологът изрече мнение, че това е метод за оцеляване на Борисов дълготрайно в политиката:

" Разтоварване от малко власт също му подсигурява по-дълъг живот ".

За нея е неточност да се издигат непартийни фигури за такива високи позиции. Според нея залогът е бил повече за Общинския съвет.

Ирена Тодорова сподели също, че няма да е изненада, в случай че огромна част от последователите на ГЕРБ поддържат Ваня Григорова на втория тур на изборите. По думите й Григорова е взела протестния избор. Но тя би трябвало да бъде по-умерена в границите на седмицата, с цел да притегли спомагателни гласоподаватели към себе си, счита тя.

Според нея ако Григорова реши да овладее остарялата левица, ще сгреши. Тук ще се търси нов прочит на лявото в България и това би бил сполучливият ход, счита политологът. 

За балотажа в София в неделя, тя изрече мнение: " Мисля, че Васил Терзиев е достигнал естествения си капацитет. При Ваня Григорова има още накъде да се уголемява. Но дистанцията сред двамата е доста голяма - към 40 хиляди гласа, които са мъчно преодолими ".

 

Тодорова чака ниска изборна интензивност в неделя. Тя чака забавни балотажи още в Пловдив и Варна.

Според нея в момента никой няма полза от предварителни парламентарни избори. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР