Препоръките към всички са да създадат стаи, в които биха

...
Препоръките към всички са да създадат стаи, в които биха
Коментари Харесай

Д-р Бойко Пейков: Препоръките ни са за създаване на COVID зони във всички болници

Препоръките към всички са да основат стаи, в които биха могли да се изолират хора, до момента в който се сложи диагноза. Това е апелът ни към тях в този момент и рекомендациите, които в този момент ще бъдат написани. Това включва всички лечебни заведения, в това число и частните. Трябва да се основат такива отделения и изолационни стаи в лечебните заведения, с цел да може да се потвърди дали пациентът влиза в отделението с или не, или отива в друго поделение, с цел да се лекува с главната си диагноза. Това сподели зам.-министър на опазването на здравето доктор Бойко Пенков пред btv.
Има лечебни заведения, на които ще им бъде мъчно - някои, които към този момент са написали до министерството, че ще имат компликации. Това са по-малки като повърхност лечебни заведения, изясни доктор Пенков. Той посочи, че са планувани и огромни наказания, обвързани с преустановяване на финансиране на лечебните заведения по НЗОК, при несъблюдение на рекомендациите. Това ще е записано в бюджета за следващата година, акцентира зам.-здравният министър.

" Не е претрупана здравната система, претрупани са сътрудниците в нея. Иначе система като система - има благоприятни условия и те са много по-големи от заетото сега. Легла има, въпросът е хората да не прегорят, а те имат дух. Бойци са. ", сподели той за медиците в covid отделенията на лечебниците в страната.
Искаме в случай че може да се активизират сътрудниците студенти - специализантите, стажант - с цел да имаме повече хора за грижа за пациентите, повтори още веднъж той апелът за помощ на здравният министър от през вчерашния ден.

Кой е " на "? " Има избрани аршин с цел да се получат средства. Лимит има. Въпросът е, че сътрудниците са приели, че с цел да получиш средства за работа на първа линия, би трябвало да участваш съвсем непрестанно в диагностично-лечебния развой на хора с COVID-19. ", изясни зам.-здравният министър и добави: " Програмата за бонуси за медици на първа линия върви и е обезпечена до края на годината. Имаме и средства за идната година - това с апо 1000 лева на човек, който е на първа линия. "
 Доц. Кунчев уточни какво следва за ковид, изясни за карантината и близко контактно лице Доц. Кунчев уточни какво следва за ковид, изясни за карантината и близко контактно лице
В момента репродуктивното число за епидемията е 1 - 1,2, т.е. 10 души заразяват 12. Това съобщи националният здравен контрольор доцент Анге...

Очаква се да се записва ваксина за COVID-19 до 3-4 месеца, а страната ни има сделка да получи 2,5 милиона от препарата главно за рисковите групи – с съпътстващи болести и възрастни хора, сподели още Пенков.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР