Препоръки. Дума: Омбудсманът: Бонус-малус е в интерес на застрахователите, не

...
Препоръки. Дума: Омбудсманът: Бонус-малус е в интерес на застрахователите, не
Коментари Харесай

Водният режим в Перник става още по-тежък; 13 ефективни присъди и 1 условна за пропаганда на верска омраза и радикален ислям

Препоръки.

" Дума ":

Омбудсманът: " Бонус-малус " е в полза на застрахователите, не на водачите

Системата " Бонус-малус ", обвързвана с размера на застраховката " Гражданска отговорност ", обслужва ползите на застрахователите пред тези на притежателите и водачите на МПС. Това е мнението на омбудсмана Диана Ковачева. Тя изпрати свои рекомендации до ръководителя на Комисията по финансов контрол Бойко Атанасов. В писмото се упорства да се планува в допълнение време за разискване на концепцията за системата " Бонус-малус ".

Наредбата за установяване на размера на застраховката " Гражданска отговорност " влиза в действие от 1 януари следващата година като се изключи няколко разпореждания, които ще се ползват от началото на 2021 година Омбудсманът показва, че за разискване и вероятно приемане на постъпилите оферти остават единствено 12 дни, от които 7 са неработни.

В мнението си до КФН Ковачева излага съображенията си за засягане на правата на жителите от по този начин оферти втори по ред план. Според нея се дава превес на ползите на застрахователите пред тези на притежателите и водачите на МПС.

Режим.

" Сега ":

Водният режим в Перник става още по-тежък

Въведеният сега режим на водоснабдяването в Перник не води до нужното икономисване на вода, има проблем със снабдяването на високата зона на града. Затова от ВиК - Перник е препоръчан нов, още по-драстичен график за всички обитаеми места. Някои от тях ще имат вода всеки ден от 16.00 часа до 22.00 часа, а в някои села ще имат вода през ден. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова след извършената през днешния ден по нейна покана среща с регионалния шеф на Перник Емил Костадинов и кмета на регионалния център Станислав Владимиров, в която взе участие и заместник-министър Николай Нанков. На срещата бяха разисквани въведеният сега режим, изгодите, проблемите и бъдещите дейности, които би трябвало да бъдат подхванати.

Скандали.

" Монитор ":

Болници дерат с такси " носилка " и " мерене на кръвно "

Болници вкараха такса " носилка " на територията на самото лечебно заведение и прибират по 7 лева за мерене на кръвно. Други калкулират над 700 лева на час за операционна зала. Това оповестиха от Асоциацията на здравните застрахователи. Оттам са засекли нарушавания в общо 28 лечебни заведения в страната.

В " Токуда " да вземем за пример за интервенция на пациент с хидроцефалия е поискано в допълнение възнаграждение в размер на 5440 лева в случай, че Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) заплаща за същото 3800 лева В желаната сума са включени 900 лева за избор на екип, 4420 лева за имплант, непокрит от НЗОК и 120 лева за по-добри битови условия. От справката за разноските за лекуването обаче излиза наяве, че то е оценено на 10 446,16 лева, като е калкулиран и " час операционна зала " - 892 лева, както и всяко премерване на кръвно налягане по 7лв.

Дело.

" 24 часа ":

13 ефикасни присъди и 1 условна за агитация на верска ненавист и коренен ислям

13 ефикасни присъди и една условна постанови окръжният съд в Пазарджик във вторник по делото против 14 обвинени за проповядване на религиозна ненавист и верска непоносимост, както и за пропагандиране и прославяне на ислямска война и ИДИЛ - това е закононарушение по член 407 от Наказателен кодекс.

Най-тежка е присъдата на определяния от прокуратурата за уредник и началник на групата ислямисти имам от Пазарджик Ахмед Муса Ахмед. Той беше наказан на 7 година и 6 месеца затвор при в началото непоколебим режим. Към това наказване арбитър Кристина Пунтева прибави още една година, тъй като Ахмед Муса Ахмед е публично рисков. Трябва да заплати и санкция в интерес на страната в размер на 9500 лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР