Препоръката на германското правителство да не се пътува до Испания

...
Препоръката на германското правителство да не се пътува до Испания
Коментари Харесай

Край на туристическия сезон на Майорка заради препоръки на германското правителство

Препоръката на немското държавно управление да не се пътува до Испания заради пандемията на ковид ще провокира в околните дни същинско всеобщо изселване на немски туристи, изключително от точки като Балеарските острови, където се чака да заминат през тази седмица. към 40 000 души, оповестява RTE.

Това значи, че за Балеарските острови, както и за други региони на Испания, туристическият сезон на практика завърши и се чака затварянето на към 400 хотела, както и на магазини.

" Можем да предвидим, че обстановката ще бъде доста комплицирана, най-малко за началото на есента. Тогава ще се опитаме да забележим дали можем да възстановим нещо от този пазар ", твърди Мария Фронтера, президент на федерацията на хотелиерите в Майорка в изявление за испанската телевизия.

Миналия петък държавното управление на Ангела Меркел реши да включи Испания, като се изключи Канарските острови, в листата с рискови региони, тъй че всички, влизащи в Германия от Испания, би трябвало да създадат тест или да показват подобен негативни, направени през последните 48 часа, и остават в домашна карантина до приемане на резултатите.

След тази мярка, всички немски туроператори взеха решение да анулират проведените си пътувания до Балеарските острови и да провеждат връщането на тези, които са на отмора там.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР