Препоръка за преваряване на вода за части от Сан Диего поради E. Coli

...
Издадено е предупреждение за преваряване на вода за части от
Коментари Харесай

Издадено е предупреждение за преваряване на вода за части от Сан Диего и околните райони в Южна Калифорния, което ще продължи до края на седмицата.

Първоначално издаден в района на Силвър Странд на Коронадо и Империал Бийч, съветът беше разширен късно в четвъртък, за да включи части от Сан Диего и Чула Виста.

California American Water каза, че препоръката е в сила „поради положителни резултати от E. Coli, открити в питейната вода“.

„Засегнатите клиенти ще се свържат директно от Cal American Water Company с допълнителна информация“, казаха от Службата за извънредни ситуации на окръг Сан Диего.

Жителите са призовани да варят цялата вода в продължение на три минути, след което да я оставят да изстине, преди да я използват, каза California American Water.

„Калифорнийският отдел за питейна вода във връзка с California American Water съветва засегнатите клиенти на California American Water, които живеят в горните градове, да използват преварена чешмяна вода или бутилирана вода за питейна и готварска цел като предпазна мярка“, каза California American Water в издание.

Не е ясно дали това произтича от ефектите на тропическата буря Хилари, която удари региона в неделя.

Повечето щамове на бактерията Escherichia coli (E. coli) са безвредни и живеят в червата на здрави хора и животни.

Но някои видове причиняват заболяване, като произвеждат шига токсин. Бактериите, които произвеждат тези токсини, се наричат ​​E. coli (STEC), произвеждащи шига токсин.

Симптомите на STEC инфекции могат да включват стомашни спазми, диария и повръщане. Някои инфекции са леки, но други могат да бъдат животозастрашаващи.

CDC изчислява, че всяка година в Съединените щати се случват 265 000 STEC инфекции.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР