“Препоръчваме на всички украински граждани да се въздържат от пътуване

...
“Препоръчваме на всички украински граждани да се въздържат от пътуване
Коментари Харесай

Украйна призова гражданите си да се евакуират незабавно от Русия

“Препоръчваме на всички украински жители да се въздържат от пътешестване до Руската федерация. Призоваваме нашите сънародници в Русия да изоставен неотложно страната”,

Предупреждението идва на фона на високото напрежение сред Украйна и Русия след решението на Владимир Путин да признае независимостта на самопровъзгласилите се за републики региони от Луганск и Донецк. Вчера държавникът изиска и позволение от Държавната дума да изпрати съветски войски на задгранична територия - ход, който към този момент е вероятен заради признаването статута на ЛНР и ДНР - територии в Донбас, който всъщност е част от Украйна. Такова позволение му бе обещано. Днес сателитни фотоси демонстрираха и нови войски на Москва, ситуирани наоколо до Украйна. Междувременно дипломати показват, че пътят за дипломатически излаз от обстановката е ограничен фрапантно поради " погребването " на Минските съглашения от Кремъл. По-рано през днешния ден Путин съобщи, че Кремъл е подготвен за разговор, само че няма да отстъпи от настояванията си по никакъв метод.

В изказването на украинското външно министерство се споделя, че " усилването на съветската експанзия против Украйна " значи, че няма да може да предложи консулска помощ на украинците в Русия. Този ход може да засегне няколко милиона украински жители, за които се счита, че живеят в Русия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР