Препоръчително е учениците да преминат през изискуемите профилактични прегледи най-късно

...
Препоръчително е учениците да преминат през изискуемите профилактични прегледи най-късно
Коментари Харесай

Препоръка: Направете профилактичните прегледи на учениците преди 15 септември

Препоръчително е учениците да преминат през изискуемите профилактични прегледи най-късно седмица преди започването на образователната година. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив доктор Александър Калайджиев, ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив.
По думите му годишно се следи обстановка, в която децата посещават персоналния си доктор в последния миг и има скупчване на хора. „ Нека децата да преминат най-малко седмица по-рано през тези профилактични прегледи. Така ще бъде доста по-удобно както за тях, по този начин и за обслужващите ги лекари “, прикани доктор Александър Калайджиев.
Специалистът напомни, че при децата от 7 до 18-годишна възраст един път годишно се мерят растеж, тегло, гръдна обиколка и артериално налягане. Прави се оценка на физическото развиване, на зрителната заостреност и цветоусещането, наблюдава се и за отклонения в опорно-двигателната система. В кабинета на медицинския експерт с тест-лента се изследва урината за протеин. Личният доктор следи и за използването на всички ваксини от имунизационния календар.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР