Препоръчително е да избелвате кожата си през есента, в противен

...
Препоръчително е да избелвате кожата си през есента, в противен
Коментари Харесай

Маската от корени на магданоз помага при пигментни петна

Препоръчително е да избелвате кожата си през есента, в противоположен случай петната могат да се появят още веднъж. Най-доброто време е от средата на септември, доникъде на януари, когато слънцето не е интензивно. Има специфични кремове, мехлеми, само че можете да употребявате и национални средства на основата на краставица, лимон, заквасена сметана.
Добър резултат дава маска, приготвена от корени на магданоз. За суха кожа настърганият корен се смесва с яйчен жълтък и се прибавя чаена лъжичка зехтин. Ако кожата е мазна, прибавете яйчен белтък. Пет, до седем процедури към този момент могат да дадат видим резултат. Има доста предписания за маски, те се разгласяват от вестници, списания. Основното е да бъдете упорити и поредни.
През лятото би трябвало да се излагате деликатно на слънце - преди 11 и след 16 часа. За да се избегнат изгаряния и старешки петна, целесъобразно е да се употребяват кремове със съответния предпазен фактор – това се отбелязва с цифрите 15, 20, 40 и така нататък
Например, в случай че кожата ви стартира да се зачервява след три минути излагане на слънце, откакто намажете тялото с крем с фактор 20, можете да вършиме слънчеви бани двадесет пъти по-дълго, т.е. към час. Колкото по-светла е кожата, толкоз по-висок фактор би трябвало да изберете. Желателно е подобен крем да съдържа овлажнители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР