Преподавателят по културна антропология в Софийския университет Св. Климент Охридски“

...
Преподавателят по културна антропология в Софийския университет Св. Климент Охридски“
Коментари Харесай

Ивайло Дичев: Здравето на политиците е въпрос на национална сигурност

Преподавателят по културна антропология в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ проф. Ивайло Дичев разяснява тематиката за здравето на политиците във Facebook. Повод стана коментара на Бойко Борисов, а по-късно и отговора на Слави Трифонов, касаещ здравословото му. Ето какво написа проф. Дичев: 

Един въпрос към специалисти.

Имаме ли право като жители и гласоподаватели да знаем здравословното положение на водещите политици - президент, министър-председател, водачи на партии?

В Америка и Франция има постоянна сводки за положението на президента, огромен скандал беше, когато се оказа, че Митеран е крил раковото си заболяване. В други столетия консилиум е разглеждал нощното гърне на монарха, с цел да знае в какво положение е.
 Борисов: Предупредих Слави, че Христо Иванов и Мая Манолова ще го обикалят за постове Борисов: Предупредих Слави, че Христо Иванов и Мая Манолова ще го обикалят за постове
Бойко Борисов напомни, че е предизвестил Слави Трифонов, че Христо Иванов и Мая Манолова ще го обикалят за постове. И добави, че тъкмо...

Уверявам ви, че не демонстрира клюкарски интерес, става дума за националната сигурност, честност и здрав разсъдък на нацията.

Както би трябвало да разкриват банковите си сметки, по този начин би трябвало да показват на гласоподавателите и здравното си досие, най-малко що се отнася до съществени заболявания - менискусите дано останат в жълтата хроника.

(Сещате се, че мотив за това запитване е гипсовият загар на един интервюиран, в контрастност със загорелия интервюиращ)



Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР