Преподаватели в ГГФ на СУ Св. Климент Охридски“ предлагат безплатно

...
Преподаватели в ГГФ на СУ Св. Климент Охридски“ предлагат безплатно
Коментари Харесай

Спешно: Обезопасяват МОЧА. Това разпореди областният управител на София


Преподаватели в ГГФ на СУ „ Св. Климент Охридски “ оферират гратис помощ

Спешно да бъде изработен проект за сигурност на Паметника на Съветската войска. Това е разпоредила регионалната шефка на София Вяра Тодева.

Планът е във връзка със заповедта на основния проектант на Столична община, както и с протокол за оглед, изпратен от кмета на регион “Средец ” Трайчо Трайков, в който е установено предаварийно положение на детайли от обекта. Той изиска от Вяра Тодева да ограничи достъпа до паметника, да сложи строителна ограда и да бъдат демонтирани рисковите детайли.

Междувременно географи непринудено сътвориха цялостен дигитален модел на паметника след 3D лазерно сканиране. Според тях то дава цялостните механически данни за паметника и ще форсира махането му, откакто Тодева се оправда с липса на документи.

„ За да подпомогнем страната, която твърди, че ще ѝ трябват няколко месеца, с цел да демонтира и реалокира МОЧА, направихме цялостно 3D лазерно сканиране на “обекта ”, с цел да съкратим този период ”, заяви доцент доктор Стелиян Димитров. Той и Мартин Илиев са преподаватели в Геолого-географския факултет на Софийския университет.

„ Областният шеф твърди, че не знае какъв брой е огромен паметникът, нямало документи и впрочем оправдания… единствено и единствено това да остане тук до след Нова година! Използвайки най-съвременни софтуерни решения, за 15 минути създадохме цялостен дигитален модел на паметника ”, изясняват двамата учени.

Той е с акуратност под 1 см посредством потреблението на GEOSLAM LIDAR.

Те го оферират безусловно безплатно, “само и единствено тази трагична “раздяла ” с нещото да завърши колкото се може по-скоро “.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР