Преподаватели от Стопанската академия Д. А. Ценов“ в Свищов взеха

...
Преподаватели от Стопанската академия Д. А. Ценов“ в Свищов взеха
Коментари Харесай

Преподаватели от академията в Свищов в УС на Сдружение „Мрежа на преподавателите по интелектуална собственост в България”

Преподаватели от Стопанската академия „ Д. А. Ценов “ в Свищов взеха присъединяване в годишното Общо заседание на Сдружение „ Мрежа на преподавателите по интелектуална благосъстоятелност в България “. В рамките на дневния ред бе планувано гласоподаване на промени в състава на Управителния съвет на сдружението, в който все още влиза доцент доктор Искра Пантелеева – началник на катедра „ Индустриален бизнес и предприемачество “.
На тазгодишното заседание към състава на Управителния съвет бе издигната и определена гл. ас. доктор Любка Илиева, от катедра „ Търговски бизнес “, с което се затвърждават позициите на преподавателите от извънстоличните висши учебни заведения в организационната конструкция на Сдружението.

Основните цели на Сдружение „ Мрежа на преподавателите по интелектуална благосъстоятелност в България “ са: да подкрепя развиването на образованието и науката в региона на интелектуалната собственост; да спомага и подкрепя въвеждането на образование по интелектуална благосъстоятелност във висшите и междинните учебни заведения в България; да построи работна мрежа сред преподавателите по интелектуална благосъстоятелност във висшите и междинни учебни заведения в България; да подкрепя преподавателите по интелектуална благосъстоятелност в България; да подтиква проучванията и развиването в региона на интелектуалната собственост; да сътрудничи със сродни интернационалните организации.

Във връзка с тази политика Сдружението подписа през февруари 2017 година меморандум с Патентното ведомство на Република България. Меморандумът планува взаимна активност в границите на стратегиите за работа с университетите на Световната организация за интелектуална благосъстоятелност, Ведомството на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност и Европейското патентно ведомство. Договореностите сред Сдружението и Патентното ведомство предизвикват въвеждане на образование по интелектуална благосъстоятелност във висшите и междинните учебни заведения в България и обезпечаване на профилирана образователна литература. Инициативите и договореностите са ориентирани към даване на по-добри благоприятни условия за подготовка на преподавателите по интелектуална благосъстоятелност и обезпечаване на достъп и информация за другите форми на практическо образование за възпитаници и студенти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР