Препитването на Илиана Иванова - българският кандидат за еврокомисар, ще

...
Препитването на Илиана Иванова - българският кандидат за еврокомисар, ще
Коментари Харесай

Препитването на българския кандидат за еврокомисар е насрочено за 5 септември

Препитването на Илиана Иванова - българският претендент за еврокомисар, ще бъде на 5 септември, заяви Българска телеграфна агенция, потвърждавайки информация на " Дневник " от предходната седмица.

Иванова, която беше предпочетена да заеме мястото на напусналата Мария Габриел, ще се яви на чуване пред комисиите по индустрия, проучване и енергетика и по културата на Европейския парламент. Евродепутатите би трябвало да преценяват нейната подготвеност да заеме поста на комисар, отговарящ за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта.

 Назначаването на Илиана Иванова за еврокомисар остава за есента Назначаването на Илиана Иванова за еврокомисар остава за есента

Ако чуването на претендента бъде оценено позитивно, Европейският парламент ще гласоподава номинацията й на пленарната си сесия в Страсбург сред 11 и 14 септември.

Този график е бил одобрен на съвещание на председателския съвет на Народното събрание в четвъртък, оповестява Българска телеграфна агенция..

н, която я избра пред другата българска номинация - на Даниел Лорер.

За да бъдат назначени, в края на процедурата претендентите за еврокомисар следва да получат утвърждението и на Съвета на Европейски Съюз.

Илиана Иванова сега е член на Европейската счете палта, където привършва втория си мандат. Преди това тя беше евродепутат от ГЕРБ. Партията я номинира и за еврокомисарското място, откакто Мария Габриел напусна Европейската комисия, с цел да стане вицепремиер и министър на външните работи в държавното управление на Николай Денков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР