Преписката за дисциплинарното производство на главния архитект на Варна все

...
Преписката за дисциплинарното производство на главния архитект на Варна все
Коментари Харесай

Липсваща преписка бави решението на съда по жалбата на Бузев

Преписката за дисциплинарното произвеждане на основния проектант на Варна към момента не е показана в Административния съд от страна на общината, което попречва решението на съда по подадената от Виктор Бузев тъжба.

Срокът за показване на документа за премахване на Бузев от длъжността е бил 10.00ч. през днешния ден, само че към момента не е получен, оповестиха за Дарик от правосъдната институция.

На Виктор Бузев не му е било връчено съобщение за премахване предходната седмица, по тази причина съдът го е изискал от Общината като орган по предопределение.

Ако до края на деня преписката не бъде показана в Администратимния съд, жалбата няма да бъде прегледана. От правосъдната институция обаче чакат това въпреки всичко да се случи.

Виктор Бузев апелира в съда отстраняването му като основен проектант на Община Варна. В Административния съд в морския град през вчерашния ден беше формирано дело 895/23 по негова тъжба против кметска заповед от 20 април, с която е подредено краткотрайното му премахване от служба. То е за интервал до привършване на дисциплинарно дело, формирано с друга кметска заповед и е позволено авансово осъществяване.

Бузев смята оспорената заповед за незаконосъобразна и показва като учредения за жалбата си, че не е съответно известен за разкриване на произвеждане по отстраняването му от служба, не му е предоставена опция за пояснения и възражения в рационален период и не му е желана оставка, както разгласи кметът Иван Портних.

Междувременно Виктор Бузев е внесъл допълнение към жалбата си, в което показва уронване на имиджа му, както и нарушение на публичните ползи като разследване от кметската заповед.

За арбитър по делото е избран Борислав Милачков, който би трябвало дасе произнесе с решение по настояването за прекъсване предварителното осъществяване на заповедта за краткотрайното премахване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР