Преписка срещу военния министър Красимир Каракачанов е била образувана в

...
Преписка срещу военния министър Красимир Каракачанов е била образувана в
Коментари Харесай

Преписка в СДВР заради разговора на Каракачанов на припек в парка. А глоба?

Преписка против военния министър Красимир Каракачанов е била формирана в Столична дирекция на вътрешните работи. Причината - раздумката му с различен човек на скамейка в парка пред Народния спектакъл “Иван Вазов ” по време на изключителното полжение.
Паркът пред театъра се намира в непосредствена непосредственост до Министерството на защитата. Миналия уикенд цялото пространство от мавзолея до Софийската градска изложба беше опасано с ленти, с цел да не се влиза в градината. Но това наподобява не е тормозило Каракачанов. Кадри и фотоси бързо се появиха в обществените мрежи, на които се вижда по какъв начин военният министър беседва със своя събеседник - Александър Урумов, само че двамата не носят нито наложителните защитни маски, нито пък съблюдават наложителната отдалеченост или възбраната за посещаване на паркове и градинки.

" Много ясно се вижда на фотографията – отвън градинката, против Министерството на защитата съм, на плочките ", изясни по-рано Каракачанов.

Темата бе коментирана и на утринния брифинг на Националния действен щаб (НОЩ). Журналист попита ген. Мутафчийски за фотографията. Шефът на НОЩ съобщи, че не е видял обявата, само че моли всички жители да съблюдават разпоредбите.

Днес обаче стана ясно, че в Столична дирекция на вътрешните работи е била формирана кореспонденция против Каракачанов. Това разгласи шефът на Групово дело “Национална полиция” Христо Терзийски. Той изясни, че вицепремиерът към момента не е санкциониран, тъй като е належащо да бъдат спазени избрани процедури, по които нарушаването да бъде потвърдено.

От думите му стана ясно, че създателят на фотографията би трябвало да отиде в Столична дирекция на вътрешните работи, да опише по кое време тъкмо е изработен фрагментът, с цел да може да се задвижи вероятно административнонаказателна процедура за налагане на санкция. Терзийски отхвърли да се ползва двоен критерий по отношение на Каракачанов.

Той даде образец с към този момент санкционираният културен министър Боил Банов, който отнесе глоба поради тютюнопушене на работното място. Сигналът бе подаден до РЗИ от жител, който видял нарушаването в ефирен репортаж.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР