Препис: Бившият губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън в „Face the Nation,“ 30 юли 2023 г.

...
Следва препис на интервю с бившия губернатор на Арканзас Аса
Коментари Харесай

Следва препис на интервю с бившия губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън, който се кандидатира за президент, излъчено на „Face the Nation“ на 30 юли 2023 г.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Добре дошли отново в Face The Nation. Сега към нас се присъедини кандидатът за президент и бивш губернатор на Арканзас, Аса Хътчинсън, радвам се, че сте тук лично.

А.С.А. ХЪТЧИНСЪН: Наистина е хубаво да съм тук. Благодаря, Маргарет.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Имам да те питам за много неща. Но искам да се спра на нещо, което Ники Хейли продължава да повдига, и това е тази идея за тест за умствена острота за всеки над 75 години, вие сте на 72 години. Ако спечелите президентството, ще бъдете точно в този диапазон. Какво мислите за нейната концепция? Смятате ли, че това е подходящо?

ASA HUTCHINSON: Е, има тест за умствена острота всеки път, когато отидете в Айова, и има среща на кметството с въпросите на гласоподавателите, те вършат доста добра работа оценка на тези въпроси. Знаете ли, от практическа гледна точка вие искате президентът да е в добро здраве и да управлява, знаете, страната в добро психическо състояние. Но тестовете не са конституционни. И така, това наистина е нещо, което е за изхвърляне, което привлича вниманието на хората. Но гласоподавателите, на които имам голямо доверие, ще вземат правилните решения. Ако вляза в състезанието, добре, аз съм в състезанието. Но ако аз съм номинираният от партията и имате Джо Байдън там, аз ще бъда най-младият човек в надпреварата.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Добре. Е, искам да ви попитам за редица неща по отношение на това кой друг е в тази надпревара, вие вече призовахте Доналд Тръмп да отпадне. Казваш го от известно време. Сега той не приема съвета ти. И сега имаме тези нови такси за класифицирани документи. Смятате ли, че той трябва да бъде помилван за доброто на страната, както предложи посланик Хейли?

ASA HUTCHINSON: Не. Първо, това не трябва да бъде дискусия по време на президентска кампания. Не правите помилвания, за да събирате гласове. Това е преждевременно. Очевидно, ако има осъдителна присъда –

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Мислите ли, че тя прави това?

ASA HUTCHINSON:  Е, мисля, че всеки, който обещава помилване по време на президентската кампания, не служи нашата правосъдна система е добре и това е неподходящо.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Вие сте уникален като републикански кандидат, защото докато много от републиканците по следите използват тази фраза „въоръжаване на съдебната система“, вие избягват това. И всъщност вие представихте план за цялостна реформа на федералните правоприлагащи агенции. Редакционният съвет на Washington Post беше близо до това да го подкрепи само преди няколко дни, като каза, че идеята трябва да се приеме сериозно. Обяснете този подход?

ASA HUTCHINSON: Е, нашата съдебна система е обект на завист от целия свят. Това е, което отличава нашата демокрация, че сме под върховенството на закона. И ако подкопаете тази система на правосъдие, вие подкопавате нашата демокрация. И това е човешка система, така че ще има недостатъци в нея, които трябва да коригирате и коригирате. И така се правят грешки. И не ми харесва начинът, по който Министерството на правосъдието се справи със случая Хилари Клинтън. Мисля, че е имало грешки, които са допуснали в своите разследвания, които бяха открити в доклада на Дърам. Но нека решим това чрез реформа. И затова изложих предложението за реформа за намаляване на юрисдикцията на ФБР, за да ги направи по-отговорни, по-фокусирани в мисиите си и отговорностите си за националната сигурност. Така че нека го реформираме, нека го направим отговорно. И това е подходът, който трябва да възприемем. Като партия има за цел върховенството на закона и подкрепата на нашата система на правосъдие.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Е, традиционно за републиканците това беше закон и ред, но първите трима кандидати на републиканците използват всички този термин въоръжаване. Защо това резонира толкова много?

ASA HUTCHINSON: Добре, защото обществеността вижда несъответствие и как се разглеждат случаите. И очевидно Джим Коми грешеше, когато вземаше решение за Хилари Клинтън, че никой прокурор няма да поеме този случай. И това не беше негова работа да го направи от самото начало. И така те виждат разлики в това как се разглеждат случаите. Но това не е защита в дело, заведено срещу Доналд Тръмп. Така че обществеността е...

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Което е сериозно обвинение по федерални обвинения.

ASA HUTCHINSON: Това е сериозно обвинение с огромни последици за нашата национална сигурност. И нашето равно третиране на лицата според закона и всеки случай е фактически различен. Но така че има разочарование, което е там. Нека разрешим тези разочарования, като не атакуваме нашата съдебна система. И с края на това, което Доналд Тръмп прави, който всеки ден умилостивява Русия и атакува съдебната ни система. Това чух снощи, когато слушах записа в Ери, Пенсилвания на неговия митинг. И двете са грешни. И това е... това е поставянето на неговото лично благо над общественото благо и над общото благо. И това е, за което трябва да говорим, а не да подкопаваме тази система на правосъдие.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Вие споменавате споменаването му за обвързване на по-нататъшната помощ за Украйна за борба с Русия с това, което се случва с правоприлагащите органи и републиканците в Конгреса.

ASA HUTCHINSON: Което просто умилостивява Русия. Това е, за което той говори. И след това едновременно атакувайки съдебната ни система в Америка,

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Вие управлявахте Агенцията за борба с наркотиците. Фентанилът убива много хора в тази страна в момента. Също така се използва за законни медицински цели от лекари. Трябва ли да бъде схема едно лекарство? Как се спира кризата с фентанила?

ASA HUTCHINSON: Е, няма да има никаква разлика какъв е графикът по отношение на нашите дейности по прилагане. Но в момента химическите прекурсори идват от Китай и имат законни медицински цели. И затова искаме добро отчитане и изисквания за това, което се доставя от Китай. Бихме искали да го видим да спре, особено този, който отива в Мексико. Но ключът е Мексико, защото там отиват прекурсорните химикали. Картелите го имат; те правят фентанил в лабораториите там. И Мексико може да контролира и двете. Нуждаем се от по-голяма подкрепа от Мексико, трябва да използваме нашия икономически натиск срещу Мексико, така че те да си сътрудничат или да ни сътрудничат в по-голяма степен в борбата с фентанила.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Така че, когато чуете посланик Хейли ако посочите с пръст единствено Китай, вие казвате, че тя пропуска част от проблема тук и това са мексиканските картели.

ASA HUTCHINSON: Ами, първо, Китай не ни сътрудничи и ние имат по-голям шанс да получат сътрудничеството на Мексико. И така решението е по-добро там. И така, да, нека се съсредоточим върху това, което можем да адресираме. Това също е предизвикателство тук в Америка, трябва да използваме образованието, риска и опасността да излезем на улицата и да си купим хапче Percocet, което може да съдържа фентанил. Ние трябва да направим това образование. Губернатор Рейнолдс имаше страхотна конференция там в Айова, на която обучаваше родителите по този въпрос. Така че има множество отговорности и подходи, които трябва да предприемем, за да продължим след кризата, която имаме с фентанил.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Губернатор Хътчинсън, благодаря ви за отделеното време днес.

ASA HUTCHINSON: Благодаря ти. Радвам се да съм с теб.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Ще се върнем веднага.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР