Препариран лъв беше открит в покрайнините на Разград, при претърсване

...
Препариран лъв беше открит в покрайнините на Разград, при претърсване
Коментари Харесай

Намериха препариран лъв в склад край Разград


Препариран лъв беше открит в покрайнините на Разград, при претършуване в складова база за ветеринарно-медицински препарати. Обискът е изработен по сигнал, оповестиха окръжният прокурор Тихомир Тодоров и шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Константин Костов.

Според окръжния прокурор това е едно от най-големите материални доказателства, приобщавани към делата. Тодоров посочи, че препарираното животно , което е на не повече от една година, и е открито през вчерашния ден.

 Снимка: ОДМВР - Разград

По случая има формирано досъдебно произвеждане за нелегално владеене на предпазен тип от дивата фауна, като наказването за това закононарушение е отнемане от независимост до пет години и санкция от две хиляди до двадесет хиляди лв..

В момента се прецизира дали животното е родено в разградския зоокът или е импортирано от африканска страна. Според Тихомир Тодоров една от версиите е препарираният лъв да е от едно от поколенията, раждани в зоокъта.

Засега няма привлечено към наказателна отговорност лице. Предстои разпит на притежателя, който е ветеринарен доктор и твърди, че има препарираното животно от повече от 10 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР