Препаратите за миене на съдове обещават не само да почистят

...
Препаратите за миене на съдове обещават не само да почистят
Коментари Харесай

Знаете ли защо трябва да миете съдове с ръкавици?

Препаратите за миене на съдове дават обещание освен да почистят съдовете ви до искра, само че и да се погрижат за ръцете ви. Изглежда, че това е добре. Но какъв брой безвредни са съставените елементи в състава им? 

В последна сметка, те могат да попаднат в тялото. Производителите могат да бъдат неискрени, декларирайки, че техните артикули са екологични, безвредни, а също по този начин са потребни за кожата - те я пазят, овлажняват и омекотяват.

Лекарите недвусмислено споделят, че е най-добре е да миете съдовете с ръкавици, тъй че препаратът, колкото и внимателен да е той, да не влиза в контакт с кожата на ръцете ви. Но малко хора в действителност вършат това. Избягвайте да употребявате препарат за съдове в тези обстановки.

Веществата, съдържащи се в миещите препарати, могат да окажат неприятно въздействие върху тялото. Човек може да развие както елементарен сърбеж по кожата, по този начин и сериозен дерматит. Различни добавки като лайка, алое вера или овлажняващи съставни елементи в препаратите за миене на съдове не са нищо повече от рекламен трик.

Те нямат действителни изгоди за кожата. Тези субстанции нямат овлажняващ, предпазен или различен резултат. Освен това, продуктите унищожават защитния хидролипиден пласт на кожата, причинявайки сухота, лющене и чувство за обтягане. Ето за какво е толкоз значимо да носите ръкавици, когато миете чинии. Внимание, нападателни ПАВ Повърхностно дейните субстанции се смятат за най-агресивните от всички съставни елементи в препаратите за миене на съдове. Именно тяхното наличие оказва помощ за справяне с мазнините, унищожаване на мръсотията върху съдовете и в това време отмива мастните филми от кожата на ръцете, до развиването на пилинг и дерматит. Ето за какво, в случай че се грижите за кожата си, би трябвало да купите ръкавици за миене. Продуктите имат кумулативен резултат: първоначално наподобява, че ръцете ви са добре, само че последователно сухотата и дискомфортът ще се усилят. Страдащите от алергии нормално са изложени на риск от обостряне и контактен дерматит.

Ако се пресметна почти, за една година в човешкото тяло влиза до чаша разнообразни химикали. Добавените аромати към продуктите за миене на съдове и почистващи препарати също са химикали, които маскират по-острите и мощни миризми на съставените елементи на детергента. Ако постоянно имате главоболие, мигрена или респираторни проблеми, тези летливи субстанции могат да влошат положението. Въпреки че не е открита директна връзка сред състава на разнообразни медикаменти и развиването на патология, изследванията към този момент свързват сапуните за съдове с астма, храносмилателни проблеми и увреждане на черния дроб. Как да изберем първокласен препарат за миене на съдове Най-голямото негативно влияние върху тялото поражда, в случай че препаратите за миене на съдове са неприятно измити и останат на повърхността. С храната те могат да навлязат в стомаха и червата, образувайки там отрицателни тъканни реакции. Особено рискови са повърхностноактивните субстанции и киселините, които спомагат за образуването на обемна пяна, която отмива добре мазнините и мръсотията. 

Ако постоянно " ядете “ разнообразни химикали от препаратите за миене на съдове, това може да докара до хранително отравяне, разстройства в метаболитните процеси, както и увреждане на храносмилателния тракт с формиране на гастрит, язвено-ерозивни проблеми с лигавицата на дребните вътрешности и нарушавания на микрофлората на дебелото черво, написа Actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР