Преодоляването на кризата в Украйна е възможно единствено чрез пълното

...
Преодоляването на кризата в Украйна е възможно единствено чрез пълното
Коментари Харесай

Лавров: Кризата в Украйна може да бъде преодоляна само с мерките от Минск


Преодоляването на рецесията в Украйна е допустимо само посредством цялостното и поредно използване на утвърждения от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Мински комплекс от ограничения. Това съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров.

Представяйки пред сенаторите в горната камара на Народното събрание целите във външната политика на Русия, Сергей Лавров отдели особено внимание на рецесията в Украйна. Той се за директни договаряния сред страните в спора - Киев от една страна и Донецк и Луганск от друга.

Лавров акцентира, че обстановката в Украйна се усложнява от „ деструктивната политика на натовските страни “.

„ Разширяват се доставките на летално оръжие за киевския режим. Увеличават се провокативните маневри с присъединяване на Съединени американски щати вреди на сушата, във въздуха и в морето наоколо до нашите граници. В същото време се пробват да ни диктуват по какъв начин да се държат въоръжените сили на Русия на нашата лична територия “.



Днес Сергей Лавров отпътува за Стокхолм, където ще взе участие в срещата на външните министри на страните от Организацията за сигурност и съдействие в Европа. Очаква се в коридорите на форума Лавров да беседва с американския държавен секретар Антъни Блинкън.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР