Преобладаващо негативно отношение имат българите към управляващата коалиция, както и

...
Преобладаващо негативно отношение имат българите към управляващата коалиция, както и
Коментари Харесай

Алфа рисърч: 60% от българите не харесват Кирил Петков

Преобладаващо отрицателно отношение имат българите към ръководещата коалиция, както и подозрения за безпринципни сделки за постове. Предсрочни избори не се задават. Това демонстрира проучване на „ Алфа рисърч " от 11 април измежду 450 българи за предаването " Референдум ".

Оказва се, че съвсем 60 % от интервюираните имат по-скоро отрицателно отношение към ръководещата коалиция. Близо 35 на 100 от българите остават добре настроени към властта, а 7% нямат мнение по въпроса.

Според проучването напрежението в обединението е резултат от безпринципни сделки за постове - по този начин считат 67% от интервюираните. Според 28 на 100 от българите пък напрежението е резултат от кардинални ценностни разлики.

Според социолога Генова Петрова сега не се вижда нищо от предварителните поръчки на ръководещата коалиция.

" Вместо обществени съвещания виждаме ултимативни дейности от страна на някои от партиите в обединението. Може би през последните дни сме очевидци на едно самобитно съревнование за слагане на ултимативни претенции от някои от съдружните сътрудници към останалите участници в обединението ", сподели Петрова в утринния блок на Българска национална телевизия.

Сред симпатизантите на четирите партии в обединението най-висока оценка за нея дават последователите на " Продължаваме промяната " (ПП). По-скоро положително е отношението на 88,5 на 100 от последователите на партията. Следват тези на " Демократична България " (ДБ), Българска социалистическа партия и най-после на " ИТН " (ИТН). Само една трета от симпатизантите на " ИТН " утвърждават обединението.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР