Преобладаващата част от французите и германците, както и значителен брой

...
Преобладаващата част от французите и германците, както и значителен брой
Коментари Харесай

В Германия и Франция са против санкциите на САЩ срещу газови проекти на ЕС с Русия


Преобладаващата част от французите и германците, както и забележителен брой от британци и поляци, се опълчват на новия американски законопроект, който може да докара до това европейски компании да бъдат глобени за съдействие с Русия.

Френският Институт за публичното мнение (Ifop) организира допитване за организация Sputnik, с цел да се опита да дефинира по какъв начин ще реагират европейците на използването новия проектозакон, утвърден от Съединени американски щати, който заплашва с налагане на наказания европейски компании, участващи в взаимни предприятия за природен газ с Русия.

На общо 3 228 души, навършили 18 години, интервюирани във Англия, Германия, Франция и Полша, е заложен въпросът: „ В резултат на новоприет закон Съединени американски щати могат да постановат наказания на някои европейски компании, участващи в газови планове с Русия. Някои споделят, че глобите на Съединени американски щати против компании от Европейски Съюз са неприемливи като инструмент за справяне с европейските сътрудници. Други споделят, че глобите на Съединени американски щати са изцяло допустими, даже в случай че засягат европейски компании. Моля, изберете изказванието, което е най-близко до вашето мнение ”.

Голямо болшинство от интервюираните във Франция (65%) и Германия (61%) се афишират против новото американско законодателство, което надали е изненада, откакто миналогодишен отчет на специфичния докладчик на Организация на обединените нации разкри, че стопанската система на Европейски Съюз губи 3,2 милиарда $ поради антируските наказания.

Германия се опълчва на опитите на Европейската комисия да актуализира газовата инструкция на Европейски Съюз и да обезпечи всички правила на Европейски Съюз, в това число за достъп на трети страни, цени, частична благосъстоятелност и бистрота, да се отнасят за всички тръбопроводи, в това число „ Северен поток 2 ” – взаимно дружество на „ Газпром ” с френския Engie, австрийския OMV AG, Royal Dutch Shell, немския Uniper and Wintershall, който се чака да донесе към 55 милиарда кубични метра съветски природен газ през Балтийско море до Европа.

Берлин обаче упорства, че това актуализиране може да е излишно, защото европейското законодателство е изцяло използвано по отношение на фирмите и инфраструктурата в Европейски Съюз, с които е обвързван тръбопроводът по дъното на морето.

47% от британците споделят същото. Анкетираните в Полша не са толкоз сигурни по въпроса: 39% споделят, че налагането на наказания, даже и против компании от Европейски Съюз, е целесъобразно, а съперниците на този метод са 37 на 100.

По-рано – през ноември 2017, тогавашният полски външен министър Витолд Вашчиковски разгласи, че Варшава желае да приключи договорката за природен газ с Русия след приключването й през 2022. Полша се опълчва мощно и на построяването на тръбопровода за „ Сверен поток 2 ”.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа новите наказания против Русия, утвърдени преди този момент от Сената, които са ориентирани съответно против плана „ Сверен поток 2 ”.

Новите наказания бяха остро подложени на критика от Европейски Съюз, а немският външен министър ги назова противозаконни и целящи да се заеме мястото на Русия на европейския енергиен пазар. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР