Пренебрегването на грижата за кожата през зимата е като излизането

...
Пренебрегването на грижата за кожата през зимата е като излизането
Коментари Харесай

Студът не е пречка за красотата: как да се грижим за кожата през зимата

Пренебрегването на грижата за кожата през зимата е като излизането на разходка без пухено яке и топла шапка в студа. Идеята е смела, само че рискована и изпълнена с отрицателни последствия за целия организъм.
През зимата цялото ни тяло има потребност от специфични грижи. Мразовитият вятър на открито, сухият въздух в отопляеми пространства и други сезонни фактори оказват извънредно отрицателно въздействие върху положението на епидермиса.
С настъпването на студените месеци мастните жлези не са толкоз дейни, хидролипидният баланс на кожата се нарушава, следят се признаци на дехидратация, утежнява се защитната преграда и чувствителността.
В допълнение към външните промени има вътрешно преструктуриране на тялото, което е подложено на хормонални съмнения. Това въздейства върху метаболизма, а също и върху положението на кожата.
Как да се грижим за кожата си?
През зимата кожата има потребност от по-меко и деликатно разчистване, което значи по-нежна козметика. Етапите на ежедневната грижа остават същите: разчистване, тонизиране, навлажняване, поддържане и отбрана.
Хидратацията е основата в грижата за кожата на всяка възраст. През зимата не минава без обелване, напукване и сухота.
Синтезът на хиалурон е виновен за равнището на влага в кожата, чието произвеждане понижава след 25 години. Ето за какво козметиците предлагат да се употребяват кремове с хиалуронова киселина от тази възраст.
През този интервал, обаче, би трябвало да продължите да употребявате слънцезащитни артикули, макар че слънцето се появява рядко. UVB лъчите и през зимата имат нездравословно влияние върху кожата.
Нужна е грижа за устните и околоочния силует
Тези зони са без мастни жлези и за тях би трябвало да се поставят специфични грижи в студеното време.
Винаги би трябвало да имате мазно червило или еликсир със себе си, които съдържат восък или витамин Е. Те реконструират  микропукнатините.
А за поддържане на нежната кожа към очите е потребен крем на основата на хиалуронова киселина. 
Мийте лицето си вярно
За да не изсушите кожата си в студа, не измивайте лицето си с гореща вода. Също по този начин избягвайте да употребявате сапуни с високо наличие на алкали.
 6 сигурни метода по какъв начин да понижим целулита 6 сигурни метода по какъв начин да понижим целулита
Почти всички дами имат целулит, не си мислете, че вие сте единствената, която страда от този проблем. Лекарите и диетолозите даже не мо...
Как да поддържаме здрава кожа от вътрешната страна на открито?
Полагането на положителни грижи за кожата извън с качествена козметика е положително, само че незадоволително. Трябва също да се погрижите за диетата си.
Пийте доста вода
Човешкото тяло е приблизително 70% вода. Без поддържане на воден баланс в тялото е невероятно да си представим кожата блестяща и хидратирана.
Внимавайте за диетата си
 Това е най-ефективният метод за унищожаване на папиломи по кожата Това е най-ефективният метод за унищожаване на папиломи по кожата
Много хора имат папиломи по кожата, които съставляват изпъкнали късчета кожа и могат да се появят на всички места по тялото ви: врата, кра...
Здравословната и уравновесена диета е най-хубавият метод да поддържате красива и сияйна кожа. Опитайте се да избягвате прекомерно мазни храни и захар.
Диетата би трябвало да съдържа  омега-3 мастни киселини, които оказват помощ на кожата да се защищава от външни увреждания.
Не забравяйте за витамините
През зимата тялото изпитва недостиг на витамини, изключително на витамин D. Затова се уверете, че ги приемате постоянно в вярното количество.
За да не се плашите от отражението си пред огледалото напролет, използвайте тези препоръки в този момент и кожата ви ще ви благодари!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР