Пренасят в България тленните останки на цар Фердинанд. Тленните му

...
Пренасят в България тленните останки на цар Фердинанд. Тленните му
Коментари Харесай

Пренасят в сряда у нас тленните останки на цар Фердинанд

Пренасят в България тленните остатъци на цар Фердинанд. Тленните му остатъци ще дойдат в страната на 29 май, сряда. Траурната гала стартира в 15:30 ч. в царския замък „ Врана “ и е отворена за жители, оповестиха от Фонд „ Цар Борис и Царица Иоанна “. Първият цар от Третото българско царство лежи непогребан от 1948 година в криптата на църквата „ Св. Августин “ в баварския град Кобург. Там цар Фердинанд е положен във краткотраен саркофаг пред гробницата на родителите му – принц Август Сакс-Кобургски и Готски и принцеса Клементина Орлеанска, се показва в известието.
На 29 май тленните остатъци на цар Фердинанд ще бъдат пренесени от град Кобург в София с боен аероплан.
Ковчегът ще бъде свален тържествено и положен в катафалка, която ще отпътува към замък „ Врана “. Траурната върволица ще стартира от основния вход на парка на двореца и ще доближи до двореца „ Врана “. Там ще бъде посрещната от Симеон Сакскобургготски и неговото семейство, дружно със Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, формален делегат на Светия Синод, и от апостолическия нунций в България архиепископ монсеньор Лучано Суриани.
Траурната гала ще се организира пред централния вход на „ Врана “,
след което ковчегът ще бъде подложен в централното предверие, където ще се състои малко сбогуване в фамилен кръг. След това вратите на двореца ще са отворени за жителите, искащи да отдадат последна респект пред ковчега на починалия цар Фердинанд. Цар Фердинанд умира на 10 септември 1948 година в град Кобург, Германия, на 87-годишна възраст.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР