Пренареждането на жълтите павета става под постоянен контрол. Това заяви

...
Пренареждането на жълтите павета става под постоянен контрол. Това заяви
Коментари Харесай

Кметът Фандъкова изненадващо инспектира пренареждането на жълтите павета

Пренареждането на жълтите павета става под непрекъснат надзор . Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова , която направи изненадваща инспекция на ремонтираното пространство пред постройката на Народното събрание. На нея участваха представители на надзора и зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов.
 ремонт на жълтите павета Българска телеграфна агенция

" Продължава работа по пренареждането на жълтите павета. Контролът съм поискала да бъде непрекъснат , което значи непрестанно в границите на работния ден тук да има представител на надзора ", уточни градоначалникът.



Йорданка Фандъкова настоя надзорът да управлява и целия обект , който е единствено една дребна част от цялата зона 4, включваща региона сред бул. " Васил Левски ", ул. " Георги С. Раковски ", бул. " Цар Освободител " и ул. " Московска ". Зам.-кметът Джоргов също да минава по няколко пъти дневно да ревизира дейностите, разпореди Фандъкова.
 
 ремонт на жълтите павета Българска телеграфна агенция

" Пренареждането върви обикновено по одобрената от работната група технология, като се употребяват два разнообразни пясъка за подложния пласт и за фигурането ", изясни Тодор Тодоров, началник на строителния контрол. " През 10 метра сме предписали да се слагат ограничители, които ще лимитират напредването след стартирането на трафика на паваж " а, уточни Тодоров. Той означи, че сега пренареждането върви по-бавно от предния път , тъй като се внимава повече.

" Искам от вас да имате непрекъснат представител и да се вършат проби за материалите. От изпълнителя желая да внимавате да няма увреждане на паветата , това е културна полезност, те са истински и са малцина, не може да си позволите увреждане на павета ", обърна се столичният кмет към представителите на надзора.
 
 ремонт на жълтите павета Българска телеграфна агенция
Около 90 % от дейностите в карето сред бул. " Васил Левски ", ул. " Георги С. Раковски ", бул. " Цар Освободител " и ул. Московска са изпълнени, сподели Джоргов. Дейностите на жълтите павета са по-малко от 1 % от целия размер на ремонта, напомни той и добави, остава да се създадат още няколко тротоара по ул. " Раковски " и бул. " Цар Освободител ", както и да се инсталират стълбовете на уличното осветяване.

Предвидени са наказания за закъснение, които възлизат на 30% от цената на контракта , сподели зам.-кметът.



До 15 септември придвижването в сектора на пренареждане би трябвало да бъде пуснато . По-важното обаче е паветата да бъдат пренаредени качествено, за мен качеството е по-важно от периода, добави кметът Фандъкова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР