Преминаването от валутен борд в евро е възможно да генерира

...
Преминаването от валутен борд в евро е възможно да генерира
Коментари Харесай

Приемане на еврото у нас: Експерти анализират последствията

Преминаването от валутен ръб в евро е допустимо да генерира по-висока инфлация в страна като България. За това предизвестиха специалисти, разяснявайки информационната тактика на Министерството на финансите за влизането ни в еврозоната.
По-висока продуктивност и евентуален растеж на брутния вътрешен артикул. Това чака страната от влизането ни в еврозоната, а хората споделят разнообразни отзиви.
Финансови анализатори дават отговор дали ще стане по-скъпо, в случай че се разделим с лв..
„ Това, което тормози най-вече хората е, че при валутирането ще има огромен инфлационен резултат. Да, подобен ще има, само че най-вероятно той ще е стеснен и еднократен. Виждаме, че има страни, които са били в тази обстановка, т.е. минавайки от валутен ръб в евро, имат по-висока инфлация “, съобщи икономистът Стоян Панчев.
„ Когато приемем еврото, ще има интервал, в който ще циркулират и двете валути, допускам, че ще има интервал, в който цените ще бъдат оповестени и в лв., и в евро “, сподели финансовият анализатор Иван Стойков.
Експертите са безапелационни, че в случай че търговци си разрешат да закръглят цените в евро, това би генерирало спомагателна инфлация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР