Преминаването на атмосферно смущение ще понижи температурите над Балканите. През

...
Преминаването на атмосферно смущение ще понижи температурите над Балканите. През
Коментари Харесай

Падат с 4-5 градуса температурите от този ден

Преминаването на атмосферно разстройване ще намали температурите над Балканите. През идващите дни атмосферата ще се задържи постоянна, и превалявания не се чакат, предвижда. Температурите ще са към климатичната норма, само че заран ще се задържи студено, а по високите полета от Западна България са вероятни и слани.

Във вторник вероятността от превалявания се покачва.

Очаква се прекосяването и на атмосферно разстройване, като по-значителни ще са преваляванията над Рило-Родопския масив и Централна България Не са изключени и гръмотевици.

Очаква се малко захлаждане. Дневните температури ще се намалят с 4-5 градуса. Максималните температури ще са сред 14° и 18°С.

Вятърът в Източна България ще се задържи сдържан от североизток. През нощта против сряда са вероятни и слаби превалявания от дъжд.Над Западна и Централна България ще се ориентира от северозапад и ще стартира намаляване на температурите.

От сряда ще стартира ново стопляне. Ще доминира слънчево време, ще има краткотрайни нараствания на облачността. Очаква отлично време за разходки и туризъм. Бъдете деликатни по планините. Високите температури, ще покачат и в планините, а това покачва и заплахата от лавини. Затоплянето ще продължи и оптималните температури ще са сред 18° и 20°С.

През идващите дни времето няма да претърпи основни измления. Ще се задържи най-вече слънчево и относително топло. След обяд над планинските региони са вероятни слаби превалявания от дъжд. До края на седмицата въздушната маса ще се стабилизира.

Минималните температури ще се намалят и ще са сред 4-7 °С. Дневните температури ще се покачат и ще са сред 20-23°С. Ще духа слаб югозападен вятър.

Седмичната прогноза е направена въз основата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР